27 / 04 / 2024

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı başvuru süresinin uzatılmasını bekleyen vatanşdaşlara müjde Bakanlıktan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı süresinin uzatıldığını açıkladı..



İmar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınarak bazı olanaklar verilmesine imkan tanıyan imar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecekti.

Bakanlığa, vatandaşlardan imar barışı başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin yoğun talep gitti. Bu talepleri değerlendiren Bakanlık imar barışında süre uzatımı kararı aldı. Bu kararı bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum duyurdu.

İmar barışına çok yoğun bir başvuru olduğunu ifade eden Bakan Kurum imar barışı başvuruları ile ilgili "31 Aralık'a kadar uzatmayı hedefliyoruz." dedi.

Kurum, "Bugün itibarıyla yaklaşık 8 milyon 150 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru bedeli de yaklaşık 5 milyar 120 milyon lira oldu. Başvuru talebinin 13-14 milyon olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Yeni tarih 31 Aralık 2018 oldu

İmar barışında 2 aylık süre uzatımının gelmesi ile yeni son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 oldu. Vatandaşlar bu süre içerisinde imar barışı başvurularını yaparak, ödemelerini gerçekleştirebilecek. İmar barışı başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Yapının iskansız olması halinde yapı adına bir malikin başvuru yapması yeterli olacak. İskanlı yapıda sonradan meydana gelen aykırılıklar için ise bağımsız bölüm sahipleri ayrı ayrı başvurularını yapabilecek.

İmar barışı kapsamında alınan belge, yapının yıktırılıp yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacak.

Yapı Kayıt Belgesi İmar açısından ekstra bir hak sağlamayacak, müktesep oluşturmayacak.

Yapı kayıt belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanacak.


Adım adım imar barışı başvuru süreci!

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön