01 / 05 / 2024

İmar barışından gelen para kentsel dönüşümde harcanacak!

İmar barışından gelen para kentsel dönüşümde harcanacak!

İmar barışı ile 35-40 milyar liranın ellerine geçeceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bu parayı, kentsel dönüşüm işine girerlerse belediyelere sıfır faizli para olarak vereceğiz. Yani Türkiye'yi depreme hazırlayacağız" dedi...



Başbakan Binali Yıldırım'ın Eski  İzmir  Pazar Yeri'nde katıldığı miting öncesi vatandaşlara seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ülkede bir zamanlar ideolojik belediyecilik yapıldığını, şehirlerin altyapısının yapılmadığını, çöp dağlarında patlamalar olduğunu ve onlarca şehit verildiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Özhaseki, İzmir'in bazı semtlerinde hala suların akmadığını ifade ederek, "Sokaklarda 'her taraf İzmir gibi olsa' sloganını gördüm. Allah'ım bütün beldelere İzmir gibi cömert davransın ancak böyle yöneticiler vermesin." dedi. 

Özhaseki, kentsel dönüşümün Türkiye'de bir zorunluluk olduğunun altını özellikle çizdi. 

Son 100 yılda Türkiye'de 6 ve üzerinde şiddette yıkıcı deprem sayısının 56, ölen insan sayısının 83 bin, mali kaybın ise 100 milyar dolar olduğunbelirten Bakan Özhaseki sözlerini şu şekilde sürdürdü; 

"İzmir, 1. derece deprem bölgesi. Kentsel dönüşüme bir an önce girilmesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili kolaylaştırıcı tedbirler aldık ancak CHP'li belediyeler kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak görüyor. CHP, kolaya kaçmak için bu ifadeyi kullanıyor.  Karabağlar'da kentsel dönüşüme başladık. İnşaat başladı ve toplamda 50 bin konutluk bir yer çıktı. Bu konutların bir kısmı kamuya, bir kısmı vatandaşa ait. Bakanlığa geçen konutları satmayacağız. 3. etabı da 2-3 ay içerisinde bitireceğiz. Umarım başlattığımız bu hareket Karabağlar'ın kara kaderini değiştirecek. Yepyeni modern mahalleler ortaya çıkacak. Herkes rahat edecek."


Geri Dön