27 / 04 / 2024

imar barışı 2018

imar barışı 2018

İmarsız yapıların kayıt altına alınmasına yarayan imar barışı uygulamasında sona geliniyor. Peki imar barışı başvurusu yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

İmar barışı hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar!

Yaklaşık olarak 14 milyon yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları kısa zaman sonra sona eriyor. İşte imar barışı hakkında bilinmesi gereken ayrıntılar...

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Denizli’de imar barışına 106 bin 508 başvuru yapıldı!

Denizli Valiliği yaptığı açıklamada kentteki imar barışı başvurularının 106 bin 508'e ulaştığını belirtti.

İmar barışından 8,6 milyon vatandaş faydalandı!

İmar barışından bugüne kadar yaklaşık 8 milyon 600 bin vatandaşın faydalandığını ifade eden Bakan Kurum, "Beklentimiz, yaklaşık 14-15 milyon vatandaşımızın faydalanması." dedi...

Konuta imar barışı dopingi!

13 milyon konutu ilgilendiren ve 2 ay süre ile uzatılan imar barışı süresinde gayrimenkul fiyatları da uçuşa geçti. Coldwell Banker ve Reidin’in araştırmasına göre emlak fiyatları 5 ayda yüzde 10 oranında arttı. Değer artışı şampiyonu ise İzmir Çiğli oldu

İmar barışı suistimale neden olmamalı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "İmar barışından istifade eden insanların, bu kapsama alınan binaların kontrolünün yapılabilmesi için imar barışının uygulama alanlarında ne tür suistimallerin olduğunu belirlemek için bir araştırma önergesi vereceğiz." dedi..

Sisdağı Yaylası'ndaki herkes imar barışına başvurdu!

Trabzon ile Giresun sınırında yer alan Sisdağı Yaylası'nda kaçak yapıda oturan tüm vatandaşlar İmar Barışı'ndan yararlanmak istiyor.

İmar Barışı başvurularında sona yaklaşıldı!

Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Barışı başvuru süresinin 31 Ekim Çarşamba günü sona ereceğini belirtti.

İmar barışı için son günler!

İmar barışı başvuruları 31 Ekim tarihi itibariyle sona eriyor. E-devlet ve Bakanlık birimlerine başvurularda dikkat edilmesi gerekenler var. Yanlış beyanda bulunanların paraları iade edilmeyip, haklarında dava açılabiliyor... 

İmar barışı fırsatçılara rant kapısı mı oldu?

Kaçak yapıların yasallaşmasına olanak sağlayan imar barışı fırsatçılara rant kapısı oldu. Yayla ve meralarda herhangi bir barakanın fotoğrafı çekilerek ‘yapı kayıt belgesi’ alınıyor

İmar barışına 5 milyon başvuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulamaya konulan imar barışına 4 ay içerisinde 4 milyon 966 bin 405 kişi başvurdu, tahsilat ise 2 milyar 500 milyon TL'ye ulaştı.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Kamu bankaları hala imar barışına özel kredi veriyor mu?

Kamu Bankalarının uyguladığı yüzde 1.33 faiz oranlı imar barışı kredisi devam ediyor. Bankaların diğer hemen her ürününde artan maliyetler ve riskler dolayısı ile faiz oranları değişse de imar barışı kredisi kampanyasında farklılık olmadı.

12 adımda imar affı!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşların başvuru işlemlerini kolay yapabilmesi için imar affını 12 adımda anlattı. 

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

Bütçeye imar barışı dopingi!

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre, imar barışı gelirlerinin etkisiyle 2018’de 97 milyar lira olarak beklenen genel bütçe vergi dışı gerçekleşmesi yüzde 40’lık artışla 136,5 milyar lira oldu.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

Tekirdağ'da imar barışından 35 bin 825 kişi yararlandı!

Tekirdağ'da 2018 yılında 35 bin 825 kişi imar barışından faydalanmak için başvuruda bulundu. 

İmar barışında 3 ay 3 taksit formülü!

31 Aralık 2018’de sona erecek olan imar barışına başvurma süresinin uzatılması gündemde. İmar barışına şuana kadar  9 milyon 500 bin kişi başvuruda bulundu. Sürecin uzatılması için ciddi talep var. 

İmar barışı başvurularında süre uzayacak mı?

8 Haziran'da uygulamaya alınan imar barışı başvurularının 31 Ekim tarihinde sona ermesi bekleniyordu. Cumhurbaşkanı kararı ile bu süre 31 Aralık 2018'e uzatıldı. Peki, imar barışı başvurularında süre yeniden uzayacak mı?

Sakarya Erenler Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.

İmar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı!

Başvuruların Haziran 2018 itibari ile alınmaya başlandığı imar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı...

İmar barışında para yatırma zamanı!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan imar barışına 25 binden fazla müracaat yapan vatandaşların ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırmasının gerektiğini dile getirdi. 

Batman'da imar barışı başvuruları 25 bini geçti!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Batman'da imar barışına 25 binden fazla başvuru geldiğini ifade ederek vatandaşları ‘yapı kayıt belgesi’ bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırması gerektiği konusunda uyardı.

İmar barışına başvurduktan sonra ne yapılır?

İmara aykırı yapı sahipleri imar barışı başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapabiliyor. Peki imar barışına başvurduktan sonra ne yapılır?

İmar barışının bitiş tarihi!

31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar barışında başvurular Bakan Kurum'un açıklamasına göre uzatılacak. İşte imar barışının bitiş tarihi..

imar barışı 2018 Haberi

imar barışı 2018

İmarsız yapıların kayıt altına alınmasına yarayan imar barışı uygulaması başvurularında sona geliniyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, daha önce Ekim ayı sonunda biteceği duyurulan ancak sene sonuna kadar uzatılan imar barışına şimdiye kadar 9 milyona yakın başvuru geldi. Peki imar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? İmar barışı başvuruları yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya “İmar barışında şimdiye kadar 6 milyar TL ekonomimize kazandırıldı. Toplamda ise 40-50 milyar TL gelir bekleniyor. Sürenin uzatılması ile bu hedefe daha kolay ulaşılacağını düşünüyoruz. Benim beklentim 31 Aralık'tan sonra bir kez daha uzatılabileceği yönünde” dedi.

BAŞVURU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT!

Vatandaşların İmar Barışı başvurularında bazı hatalar yaptıklarını ve sonrasında bunları düzeltmek zorunda kalacaklarını belirten Çatalkaya, en büyük hatanın yapının büyüklüğünün...