İmar fırsatçılarına geçit yok!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan imar barışında fırsatçılara göz açtırmıyor. Belediyeler ve Bakanlık ilçelerde denetimleri artırdı.
İmara ve projesine aykırı yapılar imar barışı uygulaması kapsamında kayıt altına alınıyor. Başvuruların 6 ay uzatıldığı imar barışında son tarih 15 Haziran 2019 olarak açıklandı.
9 milyon 500 bin başvuru
9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. 15 milyon vatandaşın yararlanması planlanan uygulama kapsamında yapılara yasallık kazandırılacak.
Ffırsatçılar harekete geçti
İmar barışı uygulamasının 6 ay daha uzatıldığının açıklanmasıyla fırsatçılar harekete geçti. Boş bulduğu arsada ev inşa eden, binasına kat çıkan, balkonunu içeri alanlar imar barışı başvurusu yapıyor.
Yıkımlar başladı
İmar barışı uygulaması kapsamında ilgili belediyeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘fırsatçılara’ göz açtırmamak için denetimleri artırdı. Karadeniz yaylaları ile kıyı ve tarihi bölgelerde inşa edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı.
“Boş yere zaman ve para kaybı''
Uydu görüntüleriyle ya da drone ile tespit edilen kaçak yapıların yıkımına hız veren belediyeler ve Bakanlık fırsatçılara göz açtırmıyor. Yetkililer, vatandaşlara “Boş yere zaman ve para kaybı. Hem yapı yıkılacak, hem ödenen yapı kayıt belgesi bedeli geri verilmeyecek'' uyarısında bulunuyor.
Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!
Yaylalarda imar barışı fırsatçılığı!
Turizm beldelerinde imar barışı fırsatçılığı!
Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com