28 / 04 / 2024

İmar planları yapım süreci saydam olacak!

İmar planları yapım süreci saydam olacak!

Başbakan Davutoğlu, imar planlarının yapım sürecini hesap verilebilir hale getireceklerini belirterek, 'İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceğiz.İmar planları yapım süreci saydam olacak' dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Ankara  Palas'ta düzenlediği basın toplantısında, siyasi partilerin ve seçim kampanyalarının şeffaflaştırılmasına ilişkin, "Milletvekili ve belediye başkan adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak ve son derece şeffaf olacak" dedi.


"İmar planları yapım süreci saydam olacak"


Başbakan Davutoğlu, imar planlarının yapım sürecini hesap verilebilir hale getireceklerini belirterek, "İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceğiz. İmar uygulamalarının daha adil ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Çünkü imar uygulamalarındaki her gecikme faklı mağduriyetlere ya da farklı haksız kazançlara sebebiyet verebiliyor. İmar planı değişikliği sonucunda oluşan değer artışından belediyelerin pay almasını sağlayacağız" dedi.


İmar planları ile değişikliklerinin çeşitli yollarla halka ilan edileceğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:


"İmar planları ve değişiklikleri, taslak ve kesinleşmiş halleriyle belediyenin internet sitesinde, belediyenin herkesin rahatlıkla görebileceği bir panosunda ve muhtarlıklarda ilan edilecek. Ayrıca mahalli bir gazetede özet olarak sunulacak. İmar planı yapma ve onama yetkisi olan tüm kamu idarelerinin imar planlarının her aşaması ilgili idare ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu amaçla oluşturulan internet sitesinde yayınlanacak."


AA


Geri Dön