01 / 05 / 2024

İmar planları yerli otomobillere göre düzenlenecek!

İmar planları yerli otomobillere göre düzenlenecek!

2022'de seri üretime geçmesi beklenen yerli otomobiller, imar planlarını da değiştirecek. Sabah Gazetesi ve A Para’nın düzenlediği 3. Türkiye 2023 Zirvesi'ne konuşan Murat Kurum, imar planlarının artık yerli otomobile göre şekilleneceğini açıkladı. 



Yerli otomobil TOGG'nun seri üretiminin 2022 yılının son çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'nin haberine göre; 2023'te tamamen hayatımızda olması planlanan yerli otomobil ülkedeki imar planlarını da yeniden şekillendirecek. 

İmar planları yerli otomobillere göre düzenlenecek!

Sabah  Gazetesi ve A Para tarafından düzenlenen 3. Türkiye 2023 Zirvesi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, elektrikli yerli otomobil hakkında açıklama yaptı. Zirvedeki 'Geleceğin Şehirleri' panelinde konuşan Kurum, "Yerli otomobili elektrikli üretiyoruz. Bunun içinde elektrikli şarj istasyonlarına ihtiyacımız var. İmar planlarını da artık bu araçlara göre tasarlayacağız" diyerek yeni imar planlarının elektrikli otomobillerin şarj istasyonlarına göre şekilleneceğini dile getirdi.

Akıllı Şehir Uygulamaları ile günlük hayat kolaylaşacak!


Geri Dön