02 / 05 / 2024

Konutların iç mekânları da Arapların taleplerine göre döşenmeye başladı!

Konutların iç mekânları da Arapların taleplerine göre döşenmeye başladı!

İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda proje geliştiren inşaat sektörü, Arapların ilgisi sebebiyle konutların iç mekânlarını da taleplere göre döşemeye başladı. Araplar 14 bin dolarlık banyo ürünü istiyor...




İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda proje geliştiren inşaat sektörü, Arapların ilgisi sebebiyle konutların iç mekânlarını da taleplere göre döşemeye başladı. 


Arapların en çok ekranlı, masajlı, radyolu ve abdest musluklu banyo ürünlerini tercih ettiğini söyleyen SRC Yapı Duş Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, "Araplar bilhassa fiyatı 14 bin dolar olan jakuzi-SPA ürünleri tercih ediyor. Bu ürünlerin içerisinde televizyon, DVD, radyo, telefon, diyafon, buhar banyosu, ayak ve sırt masajı, ozon terapisi var" diye konuştu. 


Yatırım için aldıkları konutlarda bile minimum 6 bin TL'lik kompakt sistemli jakuzileri tercih ettiklerini anlatan Sürücü, "Biz zaten yıllardır Arap Uh ' t ülkeleriyle iyi ticari ilişkiler kurduğumuz için kültür olarak Arapları çok iyi tanıyor ve ne ! istediklerini çok iyi biliyoruz" dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Sürücü, son 1 yıldır Türkiye'den lüks konut satın alan Araplara yaklaşık 2-3 milyon TL'lik satış yaptıklarını da sözlerine ekledi. 



Artan iş hacmi nedeniyle yeni istihdam sağladıklarını kaydeden Sürücü, "Ülkede işsizlik var diyenler bize başvursun" diyerek yeni istihdam sözü verdi. 'Konutta şantaja izin vermeyiz' ikinci el piyasasında gayrimenkul danışmanlık firmalarının konut satıcılarına koyduğu ağır sözleşme şartları satıcılar tarafından olumlu karşılanmıyor. Satıştan vazgeçme durumunda ödenmesi zorunlu hale getirilen komisyon ücretlerinin yasal olmadığını söyleyen Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, "Bu iş şantaja giriyor. 350 bin dolarlık bir gayrimenkulün yüzde 3'ü yüksek bir meblağ. Biz satıcının vazgeçmesini sağlayan bir sistem getirdik. Tek yetki sözleşmesiyle satıcı işleminden vazgeçebiliyor. Bu sektörün bir yarasıdır. Bu sözleşmelerin denetlenmesi lazım" dedi. 



Yelda Akgün Şenel/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön