28 / 04 / 2024

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

Cevahir Yapı’nın, İstanbul Tuzla’da eski askeri arazide konut projesi inşa etmek için onay aldığı öğrenildi. Daha öncesinden söz konusu arazinin imara açılmayacağı belirtilmişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve döneminin bakanınca “Bu alanlar imara açılmayacak” denilmesine rağmen alanlar imara açıldı. AK Parti iktidarı, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden sonra askeri alanların il dışına taşınacağını duyurdu. Pek çok bakan boşaltılan bu alanların yeşil olarak kalacağını ve imara açılmayacağını ifade etti.

Buna rağmen çoğunda teker teker çalışmalara başlandı. Bunların içerisinde ise İstanbul Tuzla’da yer alan deniz manzaralı ve “değerli” görülebilecek arazi de yerini aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk’ün haberine göre, Emlak Konut, İstanbul Tuzla’daki eskiden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait olan araziyi 2022’de gelir paylaşımlı şekilde ihale etti. Söz konusu ihalenin Cevahir Yapı ve HB Grup İnşaat ortaklığına verildiği öğrenildi. Yapılan ihaleden sonra deniz manzaralı arazide konut çalışmaları konusunda adım atıldı. Cevahir Yapı, 84 bin metrekarelik alan içerisinde 14 bloktan meydana gelen konut ve dükkân projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde projeye “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” raporu verildi. Bu karar ile beraber alanda 424 konut ve 42 dükkân inşa edilecek. Proje doğrultusunda, alanda “Tuzla Millet Bahçesi” de yapılacak.

 ‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

SİT ALANI İÇİNDE

Diğer taraftan proje, Tuzla Belediyesi Başkanlığınca verilen imar durumu belgesine göre 3’ncü derece arkeolojik sit alanı içinde yer alıyor. Emlak Konut’un ihalesi ile beraber araziyi alan şirketlerden HB Grup İnşaat’ın sahibi Sedat Varank’ın, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kuzeni olduğuna yönelik iddialar daha önce de basına yansımıştı.

 ‘İmara açılmayacak’ denmişti! Eski askeri arazideki konut projesine onay verildi!

MUĞLA’DA İMAR SKANDALI

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin imar planı skandalı, Kavaklıdere'de ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Muğla Kavaklıdere Bakırcılar Mahallesindeki taşınmazların sahibi tarafından, 2017'de ilgili bölgeye yönelik Muğla Büyükşehir Belediyesi encümen kararlarının imar planlarının iptali istemi konusunda dava açıldı. Muğla Birinci İdare Mahkemesinde görülen söz konusu davadaki incelemelerde, mevcut imar planlarının hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gereken püf noktalar...

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!


Geri Dön