06 / 05 / 2024

IMEI uzatma bitti! Yurt dışı iPhone’lar için yolun sonu!

IMEI uzatma bitti! Yurt dışı iPhone’lar için yolun sonu!

Pasaporta kayıtsız bir şekilde yurt dışı iPhone kullananlar geçici IMEI uzatma sorunuyla karşı karşıya geldi. Peki şimdi ne olacak? İşte tüm detaylar!



Geçici IMEI kaydı yaptırmak – IMEI uzatma

Bu süreçten sonra ise isteyenler pasaport kaydı yaptırarak yasal olarak devam edebiliyordu. Fakat pandemi döneminde turistlere ülke içerisinde kaldıkları ve 120 günlük süreleri doldurdukları için mağduriyet yaşanmaması adına IMEI süresi uzatma hakkı tanındı. Bu kapsamda ülkeye giriş yapan birisi 120 günlük süreyi 2 ay daha uzatabiliyordu.

Fakat bir süre sonra bu işlem de Türkiye'de ticarete döküldü ve binlerce kişi IMEI süresi uzatma hizmeti vermeye başladı. Üstelik 4 aylık kayıt uzatma işlemleri için  100 – 150 TL gibi oldukça düşük bedeller talep edildi. 

IMEI uzatma dönemi bitti!

Bu durumun önüne geçilebilmesi adına IMEI süresi uzatma hakkı kaldırıldı. Dün itibariyle bu uygulamaya son verildi. IMEI uzatma dönemi bittiği için artık yurt dışı iPhone’ları sorunsuzca kullanmak için tek yol pasaport kaydı. Kıbrıs başta olmak üzere ulaşımı kolay olan bir ülkeye giriş çıkış yaparak, telefonu resmi olarak kaydettirmek en doğru seçenek.

Netflix’te çöküş devam ediyor! Güncel Netflix Türkiye üyelik ücretleri! 14 Eylül 2022 fiyat listesi...

Oyunculara müjde! Zamlara inat sevilen oyunlarda indirim... İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi...

Samsung Galaxy M21 için yeni indirim fırsatı! İşte 13 Eylül 2022 fiyatı...


Geri Dön