04 / 05 / 2024

IMF, ABD ekonomisinin karnesini açıkladı: Resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz

IMF, ABD ekonomisinin karnesini açıkladı: Resesyondan kıl payı kurtulmasını bekliyoruz

IMF, resesyon beklentisine giren ABD ekonomisinin karnesini açıkladı. Bu sene ve 2023 yılına ait büyüme tahminlerini güncelleyerek beklentiyi aşağıya çekti. Kurum, ABD ekonomisinin 'resesyondan kıl payı kurtulacağına' inandığını ifade etti.



FED'E POLİTİKA FAİZİ ARTIRIM DESTEĞİ

Georgieva, enflasyonla mücadelenin ABD yönetiminin birinci önceliği olduğunu belirterek, Yellen ve Powell ile yaptığı görüşmelerin enflasyonu düşürme taahhütleri konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmadığını aktardı.

Enflasyona karşı Fed'in çok daha sıkı bir politika duruşu izleme niyetinin sinyalini vererek tepki verdiğini anımsatan Georgieva, "Fed'in işaret ettiği politika faizi seyrinin, federal fon oranını hızla yüzde 3,5 ila 4'e çıkarmanın, enflasyonu düşürmek için doğru politika olduğuna inanıyoruz." dedi. Georgieva, Fed'in bilançosunu küçültme kararını da desteklediklerini kaydetti.

Fed Başkanı Georgieva, "Fed'in enflasyonu düşürmede etkili olacağından, verilere bağlı kalacağından ve koşullar değiştikçe politikanın nereye gideceğini açıkça bildireceğinden eminiz. Bu sadece ABD için değil, dünya ekonomisi için de önemli." diye konuştu.

"MEVCUT DURUM BELİRSİZ"

Son 5 yılda uygulamaya konan tarifelerin geri alınmasının açık yararlarını görebiliyoruz"

Amerikan ekonomisinde resesyon endişelerine değinen Georgieva, "ABD'nin resesyondan kaçınması için dar bir alan olduğunun bilincindeyiz. Mevcut durumun belirsizliğini de kabul etmeliyiz." dedi.

Georgieva, ekonominin salgından toparlanmaya ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile Çin'deki karantina önlemleri gibi önemli şokların ekonomiyi sarsmaya devam ettiğini anlattı.

ABD yönetiminin istihdam yaratmaya, arzı artırmaya ve yoksulları desteklemeye yardımcı olacak vergi, harcama ve göçmenlik politikasındaki değişiklikleri savunmaya devam etmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Georgieva, yönetimin politika hedefleri arasında düşük karbon ekonomisine hızlı bir geçişi kolaylaştıracak önemli politikaların da yer aldığını ve bu yasaların bir an önce onaylanmasını umduklarını ifade etti.

Georgieva, görüşmeleri sırasında ABD'li yetkililerin açık, şeffaf ve kurallara dayalı bir uluslararası ticaret sistemine olan bağlılıklarını bildirdiklerini belirterek, "Bu bağlamda, özellikle enflasyonun yüksek olduğu ve tedarik zincirlerinin gergin olduğu bir dönemde, son 5 yılda uygulamaya konan tarifelerin geri alınmasının açık yararlarını görebiliyoruz." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön