27 / 04 / 2024

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, imalat sektöründeki yavaşlama nedeniyle orta vadeli büyüme beklentilerinin zayıf kalmaya devam ettiğini belirtti. Hindistan'ın Gandhinagar kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında konuşan Georgieva, küresel büyümenin geçmiş dönemlere göre düşük olsa da güçlü iş gücü piyasası ve hizmet talebiyle desteklenen pozitif bir bölgede kalmaya devam ettiğini ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Georgieva, imalat sektöründeki faaliyetlerdeki yavaşlamanın orta vadeli büyüme beklentilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Enflasyon eğilimlerinin aşağı yönlü olmasının olumlu olduğunu belirten Georgieva, ancak yüksek seviyede seyreden manşet enflasyon ve çekirdek enflasyonun para politikası sıkılaştırmasına rağmen hala yüksek olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön