05 / 05 / 2024

IMF eski başkanı Kahn, Washington'daki evini boşalttı!

IMF eski başkanı Kahn, Washington'daki evini boşalttı!

New York'ta bir otel görevlisine tecavüz ettiği iddiasıyla suçlanan eski IMF Başkanı Kahn'ın, başkent Washington'daki evinde bulunan eşyaları paketlenerek taşındı.  Georgetown'daki lüks evinin eşyaları dün taşınan Kahn'ın, Fransa'ya döneceği belirtildi



Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın (DSK) 'Fırsatlar Ülkesi' olarak bilinen ABD'deki kabusu bitmek üzere... Hakkındaki tecavüz suçlamaları düşen ve Georgetown'da bulunan lüks evindeki eşyaları dün taşınan Kahn'ın, yapması gereken birkaç şeyden hemen sonra ülkesi Fransa'ya döneceği belirtildi. Uzun süredir medyanın yoğun takibi altında olan eve sabah saatlerinde gelen taşıma şirketi çalışanları ve Kahn'ın yakınları, eşyaları kamyona yükledi. Üzerinde bir şey yazmayan kutulara konulan eşyalar, gelen kamyona özenle yerleştirildi. Kahn'ın yüzme havuzu ve tenis kortu bulunan 4 milyon dolar değerindeki evinden alınan eşyaların nereye götürüldüğü hakkında bilgi verilmedi. Ancak Fransız gazeteleri, Kahn'ın Fransa'ya dönmek için sabırsızlandığını yazdı. İlk fırsatta ülkesine dönmesi beklenen Kahn'ın Fransa'daki politik hayatı da bitme noktasına geldi. Ülkede son yapılan anket sonuçları Fransızların yüzde 53'ten fazla bir kısmının Kahn'ı gelecek seçimde aday olarak görmek istemediğini ortaya çıkardı. Fransız kamuoyu tecavüz suçlamasının ardından Kahn'a sırt çevirse de eşi Anne Sinclair, kocasına hep destek oldu. Dava süresince eşi aleyhine konuşmayan Sinclair, kendisini ABD'deki zor günlerinde de yalnız bırakmadı. Pasaportunu savcılardan geri alan Kahn da 'Dava boyunca beni yalnız bırakmayan aileme ve eşime minnettarım. Artık evimize dönüp normal bir yaşam süreceğiz' diye konuştu.

KARşžI DAVA AçMIYOR

Bu arada Kahn'ın kendisi hakkında tecavüz iddiası ile geçen mayıs ayında dava açan otel görevlisi Nafissatou Diallo hakkında şikayette bulunmayı planlamadığı belirtildi. Fransız gazetesi Le journal du Dimanche'ye konuşan Kahn'ın avukatı Ben Brafman, suçlamaları düşen Diallo'nun avukatlarından çok aşağılık bir suçlama gelmediği sürece karşı dava açmayı planlamadıklarını kaydetti. ABD'nin New York kentinde Kahn, aleyhine mayıs ayında otel temizlik görevlisi tarafından açılan tecavüz davası, şikayetçi kadının çelişkili ifadeleri üzerine düşmüştü.

SABAH


Geri Dön