02 / 10 / 2024

IMF heyeti, GYODER'i niçin ziyaret etti

IMF heyeti, GYODER'i niçin ziyaret etti

Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere mi yormak gerekir bilinmez ancak IMF'in uzun süredir ülke gündeminden düştüğü bir gerçek. Yakın geçmişe kadar IMF heyetinin Türkiye ziyarederi gündemin ilk sırasına oturur, yankılan günlerce konuşulurdu




Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere mi yormak gerekir bilinmez ancak IMF'in uzun süredir ülke gündeminden düştüğü bir gerçek. Yakın geçmişe kadar IMF heyetinin Türkiye ziyarederi gündemin ilk sırasına oturur, yankılan günlerce konuşulurdu.

Ne var ki bu rutin, bir süredir bozuldu. IMF heyetinin ziyaretleri haber dizinlerinde yer bile bulmuyor.

Bu yeni ezberin son örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti bir süreden beri Türkiye'de. Heyet, Türkiye'de ekonomi ile ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Ne var ki heyetin Türkiye'deki ziyarederi gazetelerin ekonomi sayfalarında yer bile bulmadı. IMF heyeti geçen haftaki ziyaretlerinde iş dünyasının önemli bir örgütünün yönetimi ile ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'ne (GYODER) ziyarette bulunan heyet sektöre ilişkin bilgiler aldı. Ziyaretin nedeninin Türkiye'de    son dönemde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmelerin oluşturduğu kaydediliyor. IMF heyetinin GYODER yetkililerine özellikle son dönemde Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sermayeye ilişkin bilgile aldığı belirtiliyor.
GYODER Başkanı Turgay Tanes, heyetin, Türkiye'de yatırım yapan yabancı yatırımcıların hangi ülkelerden geldiği yönünde bilgi aldığını söyleyerek, 'Biz de kendilerine Körfez, Asya ve Avrupa ülkelerinden yabancı yatırımcıların ilgisi olduğunu söyledik' diyor.
Ekonomist


Geri Dön