04 / 05 / 2024

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Avrupa ülkesi Almanya'daki enerji krizinin yakın bir sürede ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" açıklamalarını kullandı.



"Fed ve ECB'nin farklı yaklaşımlarının sebepleri var. Enerji ihracatçısı olarak ABD yüksek fiyatlardan faydalanıyor. Avro ülkeleri ise ithalatçı. Bu sebep ile artan enerji fiyatları burada da ekonomik büyümeyi engellemekte. ECB bunu dikkate almakta. Avro Bölgesi'ndeki büyüme önemli şekilde zayıflayacak, önümüzdeki sene için sadece yüzde 0,5 büyüme bekliyoruz. Bu durumun enflasyonist baskıları düşürmesi lazım. Yine de ECB'nin para politikasını sene sonuna kadar normalleştirmesi ve ardından önümüzdeki yıl sıkılaştırması doğru olur."

IMF, 11 Ekim'de, Almanya'nın 2022 senesi büyüme tahminini yüzde 1,2'den yüzde 1,5'e çıkarırken, ülkenin önümüzdeki sene ise yüzde 0,3 daralacağı öngörüsünde duyurmuştu.

Almanya, Moskova'nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üstünden gaz akışını durdurma kararının tetiklediği sarmal bir enerji krizi ile de karşı karşıya bulunuyor.

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

Hızlı şarj destekli Huawei Nova Y70 Hepsiburada’da indirim karnavalında! 17 Ekim 2022 fiyat listesi…

Oyun aşıklarına Hepsiburada’dan müjde! OPPO A16’ya 500 lira indirim! 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı


Geri Dön