30 / 04 / 2024

IMF’den dijital para atağı!

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) platformu konsepti üstünde çalıştıklarını söyledi.

Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerine has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertiplenen konferansta yaptığı açıklamada, dijital dönüşümün dünyayı yönlendirdiğinin farkında olduklarını ifade etti.

IMF’den dijital para atağı!

Politika yapıcıların süratli davranmaması halinde fırsatların kaçma, önümüzdeki günler için ise yeni risklerin ortaya çıkma ihtimali olduğunu söyleyen Georgieva, IMF olarak küresel merkez bankası dijital para birimleri üstünde çalıştıklarını, fakat hala birçok şeyin beli olmadığı bir yerde olunduğunu anlattı.

Georgieva, birçok merkez bankasının konuyu ele aldığına dikkat çekerek, 114 merkez bankasının keşif aşamasında olduğunu ifade eden Georgieva, merkez bankası dijital para birimi hususunda dünyanın en büyük pilot uygulamasının ise 118 milyon katılımcıyla Çin'de olduğunu dile getirdi.

Georgieva, ayrıca merkez bankası dijital para birimlerinin sınır ötesi ödemeler için daha ucuz ve daha süratli bir yöntem olabileceklerini söyledi.

İşlemlerin daha profesyonel ve daha hakkaniyetli olması için ülkeleri birbirine bağlayan sistemlere gereksinimi olduğunu vurgulayan Georgieva, "Bu sebeple, IMF olarak küresel bir merkez bankası dijital para birimi platformu konsepti üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bloomberght


Geri Dön