28 / 04 / 2024

İMKB, 12 Temmuz'da Reysaş GYO ile açılacak

İMKB, 12 Temmuz'da Reysaş GYO ile açılacak

İMKB, 12 Temmuz'da Reysaş GYO ve Garanti Bankası MSCI Türkiye A tipi borsa yatırım fonu ile açılacak



İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) 12 Temmuz Pazartesi günü seans, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin hisse senetleri ve T. Garanti Bankası A.Ş MSCI Türkiye Endeksi A Tipi Borsa Yatırım Fonunun katılma belgeleri ile açılacak.

İMKB’den yapılan açıklamaya göre, her iki menkul kıymetin Borsa’da işlem görmeye başlayacağı ilk gün olması nedeniyle sabah seansının öncesinde İMKB İşlem Salonunda tören düzenlenecek.

İMKB Başkan Yardımcısı Esin Akbulut ve SPK Başkanı Vedat Akgiray’ın hazır bulunacağı törende, Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ile Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Öztangut, yapacakları konuşmaların ardından, saat 09.30’da, birlikte Borsa çanına vuracak.

Borsa Kurumsal Ürünler Pazarında "RYGYO" koduyla işlem görecek Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile "GAREN" koduyla işlem görecek T. Garanti  Bankası A.Ş MSCI Türkiye Endeksi A Tipi Borsa Yatırım Fonunun İMKB’deki ilk işlem günü töreni, basına açık gerçekleşecek.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İMKB yarın, Garanti ve Reysaş Gayrimenkul ile güne başlıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) yarın seans, “Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.”nin hisse senetleri ve “T.Garanti Bankası A.Ş. MSCI Türkiye Endeksi A Tipi Borsa Yatırım Fonu”nun katılma belgeleri ile açılacak. Her iki menkul kıymetin Borsada işlem görmeye başlayacakları ilk gün olması sebebiyle, sabah seansının öncesinde, İMKB İşlem Salonu’nda bir tören düzenlenecek. Törene, İMKB Başkan Yardımcısı Dr. Esin Akbulut ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray’ın yanısıra Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ile Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Nevzat Öztangut da katılacak.

‘Bu yılı rekorla kapatabiliriz’
Borsada yarın iki şirketin gongunu çalarak işlemini başlatacak olan SPK Başkanı Vedat Akgiray, halka arz seferberliğinin başlatıldığı bu yıl 40’tan fazla ön başvuru bulunduğunu söyledi. Akgiray, bu tempoda devam etmesi halinde İMKB’de, kurulduğu ilk 2 yıldan sonraki en çok halka arzın yapıldığı yılın yaşanabileceğini ifade ediyor. Akgiray, daha önce halka açılan şirketler için ilk gongu çalarken yaptığı bir konuşmada da “Devlet olarak bu piyasayı büyütme sorumluluğumuz var” demişti.
Türkiye


Geri Dön