30 / 04 / 2024

İMKB meslek lisesi açıyor!

İMKB meslek lisesi açıyor!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), finans dersleri verecek olan bir meslek lisesi açmak için kolları sıvadı



İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), orta öğretimde ekonomi ve finans konularında yeterli eğitimin verilmemesi sonucu ortaya çıkan boşluğu doldurmak için kolları sıvadı. İMKB, ağırlıklı olarak ekonomi ve finans derslerinin verileceği bir meslek lisesi açmak istiyor. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, finans sektörü için kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan okulla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. 

FON 5'E KATLANDI
Biliyorsunuz, mevcut öğretimde ekonomi dersleri öğrencilere yeterince verilmiyor. Eğitim sisteminde bir eksikliği hissediliyor" diyen Erkan, "Bir okul açarak bu bu eksikliği gidirmeyi gerçekten çok istiyoruz" dedi. Konuya ilişkin olarak çeşitli detayların henüz netleşmediğini ifade eden Erkan, "Örneğin, bunun meslek lisesi mi yoksa yüksek meslek okulu mu olması gerektiği konusunda hala tartışıyoruz. Yeri de henüz netleşmedi" dedi. Erkan, kendilerinin okul yapımı durumunda yalnızca fonu sağlayacak kurum olacağını belirtirken, "Geri kalanları Milli Eğitim Bakanlığı halledecek. Biz işin müteahhitlik kısmına karışmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. Aslında İMKB'nin eğitime verdiği destek yeni bir konu değil. 1998 yılında kurduğu 'İMKB Eğitim Fonu' ile bugüne kadar 322 okul açılmasına katkıda bulunan İMKB, 200 binin üzerinde öğrenci yetiştirdi. Bu tarihte 200 milyon lira düzeyinde olan Fon'un değeri, 322 okul için yapılan harcamalara rağmen, bugün 1 milyar lira düzeyine ulaştı.

AYRIŞMA KRİTİK VERİLERLE SINANACAK
Ocak ayında dünya borsalarından ayrışarak yükselen İMKB'yi, şubatın ilk haftasında önemli veriler bekliyor. Yurtiçinde en kritik veri ocak ayı enflasyonu olacak. Son aylarda yükselişe geçen TÜFE'nin ocakta yüzde 1.50 artacağı öngörülüyor. Dışarıda ise gündem ABD istihdam verileri olacak.
Sabah

Geri Dön