06 / 05 / 2024

İMSAD Başkanı Orhan Turan'ın görev süresi doldu!

İMSAD Başkanı Orhan Turan'ın görev süresi doldu!

4 yıldır İMSAD Başkanlığı"nı yürüten Orhan Turan, görev süresinin dolması nedeniyle dernek üyelerine veda ederken, inşaat malzemeleri sanayinin geleceğine dair parlak mesajlar verdi



 İMSAD"ın Olağan Seçimli Mali Genel Kurulu"nda Orhan Turan veda etti:

Bölgede üretim üssü olmak için   durmak yok, yola devam!

4 yıldır İMSAD Başkanlığı"nı yürüten Orhan Turan, görev süresinin dolması nedeniyle dernek üyelerine veda ederken, inşaat malzemeleri sanayinin geleceğine dair parlak mesajlar verdi.

Turan, œTürk yapı sanayinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek; dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli işgücüne sahip bir yapı malzemeleri sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmalıyız dedi.

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği"nin (İMSAD) Olağan Seçimli Mali Genel Kurul Toplantısı, 3 şžubat 2011 tarihinde Swissotel The Bosphorus"da yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı öncesinde, œTürk İnşaat Sektörü 2011 yılı öncelikleri ve değerlendirmeleri konulu toplantıda İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan"ın yanı sıra T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı şžükrü Koçoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki de sektöre ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.

İnşaat dünyasına bir Türk Ekolü geldiğini vurgulayan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, dünyada rekabetçi olabilmek adına, Türk firmalarının dünya standartlarına uygun üretim yapması, kaliteyi yaşam biçimi olarak benimseyip œMade in Turkey imajını güçlendirmesi gerektiğini ifade etti. Turan, œSanayi stratejisinde de belirtildiği gibi, Türkiye için uygulanacak stratejinin uzun dönemli vizyonu ˜orta ve yüksek teknolojili ürünlerde bölgenin üretim üssü olmak" olarak belirlenmiştir. Bu uzun dönemli vizyon kapsamında, Türk yapı sanayinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek, dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli işgücüne sahip bir yapı malzemeleri sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmalıyız şeklinde konuştu.

Orhan Turan

Pek çok gelişmeye bağlı olarak 2011 yılının hayli dalgalı geçeceğini vurgulayan İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, œ2011 yılı son Mısır ve Tunus olaylarıyla birlikte beklenenden daha hareketli ve belirsizliklere gebe bir yıl izlenimi veriyor. Ekonomi aktörleri bu yıl kur, faiz, enflasyon ve emtia fiyatlarını öngörebilmekte 2010 yılına göre daha da zorlanacaklar. dedi.

Kerem Alkin

Dünya Ekonomisi, Türkiye Ekonomisi ve inşaat sektörünün ekonomi içindeki yeri hakkında genel değerlendirmeler yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı şžükrü Koçoğlu, inşaat sektörünün istihdamdaki yeri, konut satışlarının yıllar içindeki değişim süreçleri ve bina maliyetlerini etkileyen faktörlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

şžükrü Koçoğlu

İMSAD üyelerinin katılımına açık olan Genel Kurul toplantısında ise Orhan Turan dört yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini devretti. Yeni seçilen İMSAD yönetimi, önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapacak.

T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından dört yıllık başkanlık dönemindeki emekleri için Orhan Turan"a plaket verilirken, İMSAD faaliyetlerinde özverili çalışmalarda bulunan Kalekim Kimyevi Mad. San. ve Tic. A.şž., şžekerbank T.A.şž., Basf Yapı Kimyasalları San. A.şž., EKY Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları San. ve Tic. A.şž., Marshall Boya ve Vernik San. A.şž., İMMİB, Türk Ytong San. A.şž., Yapı-Endüstri Merkezi A.şž., ODE Yalıtım San. ve Tic. A.şž. Con-imex Prefabrik İnş. San. ve Tic. Ltd. şžti. plaket aldı.


Geri Dön