16 / 05 / 2024

İMSAD deprem manifestosu yayınladı!

İMSAD deprem manifestosu yayınladı!

İMSAD Türkiye Deprem Vakfı (TDV) işbirliği ile manifesto yayınladı. İki dernek Deprem Manifestosunda tüm sosyal paydaşlarına inşaat yaparken küçük tasarruflar için büyük riskler almayın uyarısında bulundu...




Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD). Türkiye Deprem Vakfı (TDV) işbirliği ile 17 Ağustos 1999 depreminin 14. yılı nedeniyle manifesto yayınladı. "Deprem Manifestosunda tüm sosyal paydaşlarına inşaat yaparken küçük tasarruflar için büyük riskler almayın uyarısında bulunan iki dernek, "Risk Almayın, Dünyanızı Karartmayın" mesajı verdi. Dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener. manifestonun. Türkiye İMSAD ve üyesi 29 derneğin imzasını taşıdığını belirterek, amaçlarının manifesto ile yetersiz olan deprem farkındalığına ve dayanımı yeterli olmayan binalara dikkat çekmek olduğunu söyledi. Türkiye'de ivedi olarak Sivil Deprem Platformu oluşturulması ve Deprem Stratejisi Eylem Planı konusunda katılımcılığın artırılması gerektiğinin vurgulayan Yetişener. Bina Yönetmeliği hazırlanmasının da önemine dikkat çekti. 


Kentsel Dönüşüm kapsamında yaşanan tereddütlerin giderilmesi gerektiğini ifade eden Yetişener. "Bu konu Deprem Manifestosunun ana maddelerinden birisi olarak yer alırken, deprem ve güvenli yapı bilincinin geliştirilmesi. uygulamacıların eğitimli ve belgeli olması ile güvenli-çağdaş binalar yapımına odaklanma var" dedi. 


Dünya


Geri Dön