28 / 04 / 2024

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.



İnşaat sektörünün yeni nesil sürdürülebilir altyapı üzerine projelerini inşa etmesinin öneminin altını çizen İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat sektörünün yapa zeka çağına ayak uydırması gerektiğine vurgu yaptı.

YAPAY ZEKA ÇAĞINA AYAK UYDURMALI!

MSİAD Başkanı Şeref Demir, İnşaat sektörünün veri alanında uzmanlık kazanması gerektiğine ve inşaat şirketleri veri bilimi, yapay zekâ ve teknoloji şirketleri gibi geleneksel olmayan kaynaklardan gelecek yeteneklerin yanı sıra sektör içerisinde inovasyonun cezbettiği çalışanların katkıları ile çağa ayak uydurması gerektiğine vurgu yaparak '' Büyük bir dönüşümden geçecek olan inşaat sektörü, geleneksel olarak sahada yapılan işlerin çoğu fabrikalara ve tasarım ofislerine taşınacaktır”  ifadelerini kullandı.

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE GÜVEN ENDEKSİ DÜŞTÜ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri’ni yayımladı. 

İnşaat sektöründe geçen aya göre alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinde yüzde 5,4, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde yüzde 1,5 azalış gerçekleşti.

İNŞAAT MALZEMESİ SANAYİ ÜRETİMİ 3. ÇEYREKTE YÜKSELDİ!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Kasım 2023 rakamlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 1,2 artış kaydetti. 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 1,4’lük artış gösteren üretim, son çeyrekte de yüzde 13,5’lik bir yükseliş gösterdi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, 2023 yılı 3. çeyrekte inşaat sektörü yüzde 8,1 büyüme gösterdi. Deprem bölgesindeki yeniden imar faaliyetlerinin başlaması ve artmasıyla birlikte seçimler sonrası belirsizliklerin azalmasının inşaat sektörünü desteklediğine değinilen raporda, yılın 2. çeyreğinde inşaat sektörü büyümesinin yüzde 6,2’den yüzde 6,6’ya çıkacak biçimde güncellendi.

Böylelikle 2023 yılının ilk dokuz ayında inşaat sektörü yüzde 6,3 büyüme gösterdi. Söz konusu raporda, 2023 genelinde inşaat sektörünün yüzde 6 büyüme sağlaması beklendiğine değinildi.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!


 


Geri Dön