02 / 05 / 2024

İnan Üniversitesi için düğmeye basıldı!

İnan Üniversitesi için düğmeye basıldı!

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnanın kurmuş olduğu Fikret İnan Eğitim Vakfı tarafından Sakaryada kurulması planlanan İnan Üniversitesi için önemli bir adım daha atıldı...



Üniversitenin kuruluş çalışmalarını yürütmek için alanlarında deneyimli ve tanınmış yönetici, akademisyen ve iş adamlarından oluşturulan kurucu mütevvelli heyeti ilk toplantısını 19 Şubat 2001 tarihinde Sakaryada gerçekleştirdi.

İnan Üniversitesinin kurulmasına yönelik hazırlanan geniş kapsamlı başvuru dosyası Mart ayının sonununda Yükseköğretim Kuruluna sunulacak. Üniversitenin Yükseköğretim Kurulu onayı ve TBMMnin de kanunlaşması sonrasında 2011 yılının sonlarında resmi olarak kurulması planlanıyor.

Ağırlıklı olarak mimarlık ve mühendislik alanında eğitim verecek olan İnan Üniversitesi, yükseköğretime birçok  alanda yenilik getirmeyi amaçlıyor..

Üniversite, yükseköğretimde dünyada ve özellikle de Avrupada son yıllarda ortaya çıkan gelişmeleri ön planda tutan bir akademik yapılanma doğrultusunda ulusal ve uluslararası yeterliliklere dayalı örnek bir öğrenci-öğrenme merkezli eğitim ve öğretim yaklaşımı oluşturacak.

Üniversitenin diğer üniversitelerden farklı olarak ülkemize kazandıracağı en önemli yeniliklerden biri uygulamalı mesleki eğitimin ön planda tutulacak olması... Ayrıca  akademik ve uygulama ağırlıklı mesleki eğitim farklılaştırılarak, her iki alanda da yatay ve dikey geçişlere açık güçlü bir eğitim-öğretim desteğininin oluşturulacak olması.

Üniversitenin Yükseköğretim Kurulunun onayına sunulacak olan en önemli yenilikçi yaklaşımlarından biri de lisans programlarında, temel alanlarda ilk iki yıl ortak eğitim verilerek, iki yıl sonrasında öğrencilerin başarı ve yeterlilikleri doğrultusunda program tercihlerini yapabilecek olmaları. Öğretim dilinin Türkçe olacağı üniversitede tüm programlarda İngilizce yabancı dil ve mesleğe hazırlık programı sunulacak...

ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLACAK

İnan üniversitesinin en önemli özelliklerinden biri de uluslararası bir üniversite olacak olması..Yurtdışından eğitim vermek üzere üniversiteye hocalar gelecek, bazı sömestrelerde de öğrenciler yurtdışına gönderilecek ve yurt dışı üniversiteler ile ortak programlar oluşturulacak.

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, üniversitenin kesinlikle ticari bir üniversite olmayacağını asıl amacın çok mezun vermek değil kaliteli mezun vermek olduğunu söyledi. Fikret İnan, Okulda ağırlıklı uygulamalı eğitim verilecek. Amacımız ülkemize başta inşaat  sektörü olmak üzere iş dünyasının ihtiyaç duyduğu özelliklerde, kaliteli, donanımlı, iyi yetişmiş mimar, mühendis ve meslek elemanları kazandırmak diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE PARASINI, ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ÖDEYECEK

İnan Üniversitesi, yükseköğretimde daha önce hiç yapılmamış bir uygulamayı daha getirmeyi planlıyor. Öğrencilerin yüzde 30'unun karşılıksız burs alacağı üniversitede tüm öğrenciler için esnek ödeme sistemi getirilecek. Oluşturulacak burs ve kredi sistemleri ile öğrenciler, öğrenim giderleri için isterlerse üniversiteye borçlanacak ve mezun olup çalışmaya başladıktan sonra borçlarını ödeyecekler.

2012-2013 öğretim yılında 600 öğrenci ile eğitime başlamayı planlayan İnan Üniversitesi, 2015 yılına kadar 5 bin öğrenci kapasitesine ulaşacak. Üniversitede Sanat ve Tasarım , Sosyal ve Davranış Bilimleri , İşletme ve Yönetim Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji , Mimarlık ve Yapı fakülteleri ile Lisansüstü Programlar Enstitüsü ve bir Meslek Yüksekokulu  yer alacak.

İçinde amfi tiyatrodan yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal tesisin bulunacağı üniversitenin bulunduğu konum da ulaşım açısında oldukça avantajlı. Çünkü İnan Üniversitesi'nin inşa edileceği kampüs alanının önünden 3üncü köprü otobanı geçecek.


Geri Dön