29 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...



TMSF İnanlar İnşaat’ın sahibi olduğu villa, daire, işyeri, arsa ve tarladan meydana gelen 144 gayrimenkulü portföy paket şeklinde satacak. 5 Temmuz 2022'de gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında, gayrimenkuller için tek tek teklif verilemeyeceği belirtildi. İhaleye özellikle büyük fonların ve inşaat şirketlerinden talep gelmesi öngörülüyor. İnanlar İnşaat’ın “144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlük” ihalesinde 22 villa, 79 daire, 23 iş yeri, 18 tarla ve 2 yurt binasının satışı topluca yapılacak. Satılacak olan mülkler, İnanlar İnşaat’ın bugüne kadar Sarıyer, Şişli, Büyükada, Çekmeköy, Halkalı ve Esenyurt’ta inşa ettiği projelerde bulunuyor. 

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; İhaleden elde edilecek gelirin, şirketin bankalara olan borcunun kapatılarak tapu mağdurlarının gayrimenkullerindeki haciz ile ipoteklerin kaldırılması için kullanılacağı ifade edildi. Banka ödemelerinin ardından, kalan miktarla tapular üzerinde haczi bulunan taşeron, tedarikçi, işçi alacakları ile kamu ve diğer alacakların borç tasfiyesi başlatılacak. Tüm ipotek ve hacizlerin kaldırılmasına ilişkin eksik kalan miktarlarsa tapusunu alamamış olan vatandaşların yapacağı ek ödemeyle karşılanacak ve mağduriyetler giderilecek. 

İnanlar İnşaat’ın satışı yapılacak 20 arsasının 16'sı megakent İstanbul'da bulunuyor. Şirketin Sarıyer’de 6 adet, Sancaktepe’de 6 adet, Beyoğlu’nda 1 adet, Büyükçekmece’de 1 adet, Zeytinburnu’nda 1 adet, Çatalca’da 1 adet arsası satış konusu olurken, Kocaeli’de 2 adet, Diyarbakır’da 1 adet arsa üzeri yurt binası, Van’da 1 adet arsa üzeri yurt binası da satışta dikkat çeken gayrimenkullerden oldu. 

TMSF, İnanlar İnşaat 144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 230.1 milyon TL'ye satıyor!

Sur Yapı Ümraniye projesiyle 378 yeni konut geliyor! Beklenen proje için düğmeye basıldı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 


Geri Dön