28 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat ve Mimar Sinan işbirliğiyle Gelecek İstanbul İçin Alternatif Öneriler'e yoğun ilgi!

İnanlar İnşaat ve Mimar Sinan işbirliğiyle Gelecek İstanbul İçin Alternatif Öneriler'e yoğun ilgi!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İnanlar işbirliği ile Şubat 2012 tarihinde başlatılan “Gelecek İstanbul İçin Alternatif Öneriler” yarışmasının takvimi güncellendi



Akademisyen ve öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine, proje teslim tarihinin 15 Eylül 2012’ye ertelenmesine karar verildi. Geleceğin İstanbul’u için çizim ve hazırlık sürecindeki birçok proje grubundan gelen ek süre talebi üzerine alınan karar doğrultusunda, yarışma sonuçları Kasım 2012 tarihinde açıklanacak.

  

Türkiye’deki tüm üniversitelerden akademisyenler ve öğrencilerin katılımına açık olan yarışmada; yeni kentsel ve mimari projeleri ile dinamik bir süreçte olan tarihi şehir İstanbul için akademik aklın ve yaratıcılığın desteği ile üretilecek yeni İstanbul tahayyülleri aranıyor.   


İstanbul’un çok kimlikli yapısına, tarihi, turistik, sosyal ve ekonomik değerlerine uygun, alternatif gelecek kurgularına duyduğu ihtiyacı gören İnanlar İnşaat’ın hamiliğini yaptığı Mimar Sinan İmar Kültür Eğitim Vakfı (MİKEV) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde başlattığı “İstanbul’un Geleceği İçin Alternatif Öneriler” yarışması bu tahayyülleri somutlaştırmak adına düzenleniyor.  

 

Gelecek İstanbul İçin Alternatif Öneriler yarışmasının akademisyenler kategorisinde birinciye 40.000 TL olmak üzere 12.000TL değerinde 5’er adet eşdeğer ödül verilecek. Öğrenci kategorisinde ise her biri 10.000 TL olmak üzere 5 adet eşdeğer ödül verilecek.


Yarışma sonucunda teslim edilen çalışmalardan oluşacak bir sergi ile ödül alan projelerin sunumuyla birlikte uluslararası katılımcıların konuyu tartışacağı panelde ise sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.


www.gelecekistanbul.net 

Dosyaların Teslim Tarihi: 15 Eylül 2012

Sonuçların İlanı:  Kasım 2012

Sergi ve Panel: Kasım-Aralık 2012


www.inanlarinsaat.com.tr

www.facebook.com/inanlarkurumsal


İNANLAR


‘Geçmişi okuyarak geleceği yazıyoruz…’

1965 yılında İstanbul’da kurulan ve bugüne kadar İstanbul genelinde 200’ün üzerinde projeye imza atan İnanlar, insanların refahları, mutlulukları, rahatları için ‘doğru yaşam alanları inşa etmeyi’ birincil amaç olarak belirlemiştir. Markalı projelerde öne çıkan İnanlar, metropollerdeki yeni yaşam eğilimlerine doğa içinde müstakil konforundaki butik siteler ve şehrin kalbindeki rezidans projeleriyle yanıt vermektedir. ISO 9001:2000 kalite sertifikasına sahip şirket, müşterilerinde oluşturduğu yüksek marka değeri ve güven ile projelerini inşa etmektedir.


Geri Dön