27 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat'tan 600 milyonluk dev yatırım!

İnanlar İnşaat'tan 600 milyonluk dev yatırım!

Teslim edilen projelerde satış oranının yüzde 80' e ulaştığını aktaran Serdar inan, inşaatı devam eden projelerde ise satış oranının yüzde 20 ile yüzde 40 arasında değiştiğini aktardı.




İnanlar İnşaat bu yıl içinde 4'ü Halkalı-Güneşli aksında, 1 'i Kartal'da bir diğeri de Sarıyer'de olmak üzere 6 projeye birden imza atacak. Sarıyer'deki proje 200 villadan oluşacak Bugüne kadar birçok projeye imza atan ve halen inşaatı devam eden 7 projesi bulunan İnanlar İnşaat 2014 yılında da hız kesmiyor. Şirket yıl içinde satışa 6 proje çıkarmayı planlıyor. Bunun için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Serdar inan, "Projelerimizde 600 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. Bazı projelerimiz kat karşılığı olacak" dedi. Serdar inan şirketin bu yılın nisan ayında tüm zamanların satış rekorunu kırdığını da söyledi. 


Teslim süreleri yaklaştı Şirketin şu an inşaatı devam eden 7 Halkalı'ya 1700 konut Kanal İstanbul nedeniyle Halkalı ve Güneşli aksının öne çıkacağını belirten Serdar İnan bu nedenle bu aksta 4 proje birden geliştirdiklerini söyledi. 

Geliştirilen projelere bir tanesi de 300 konutlu olarak planlandı. Sarıyer'de de bu yıl içinde 200 villalık bir proje daha inşa edilecek. Satışa yıl sonuna doğru çıkacaklarını ifade eden Serdar inan metrekare fiyatının da 7 bin 500 liradan başlayacağını belirtti. 


Orta gelirliyi evlendirecek Teslim sıkıntısı yaşanabilir projesi bulunuyor. Bu projelerden Teras Doğa ve Teras Temanın tamamı, Teras Miks'te 2 blok olmak üzere 3 projede anahtarlar konut alıcılarına teslim edilecek. Diğer 4 projede ise inşaatların bir kısmında kat karşılığı anlaşma yapan şirket, projelerden bir tanesi 1000, bir tanesi 250, bir tanesi 150 Sektörde inşaat yapan firmaların birçoğunun maliyet hesabı yapmayı bilmediğine vurgu yapan Serdar İnan, 'Türkiye'de gayrimenkul geliştiren firmalar reklam, gelecek değer hesabı, merkezi gelir gider hesabı gibi birçok maliyeti göz önünde bulundurmadan fiyatlama yapıyor. Bu da gelecekte sektörde finansman sorunu yaşayan birçok şirkete ve doğal olarak konutlann teslim edilmemesine işaret ediyor" bilgisini verdi. 


Şirketin bir diğer gayrimenkul projesi Kartal'da yükselecek. Burada yapılacak konutlar B ve B Plus gelir grubuna hitap edecek. Toplam 400 konuttan oluşacak sitede ihtiyaca uygun ticari birimlere de yer verilecek. Kartal ve Halkalı'daki projelerde ortalama metrekare fiyatı ise yaklaşık 4 bin 500 lira olacak.


İstanbul'un mimari kimliği yok Türkiye'nin tanıtıma ve mimari kimliğe ihtiyacı olduğunu belirten İnan, "Tanıtım için herkese görev düşüyor. Biz elimizdeki değerleri yeterince tanıtamıyoruz. Tanıtımla birlikte mimari kimlik öne çıkıyor. Kalitede daha iyiyiz Binaların ve şehirlerin birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. 


Londra'da satılan bir evin fiyatı ile İstanbul'da satılan bir evin fiyatı arasında uçurum olmasının önemli nedenlerinden biri de mimari kimliğimizin olmaması. Yoksa biz gerek inşaat kalitesiyle gerekse proje mimarisi ve fonksiyonelliği ile birçok Avrupa projesinden daha iyi projeler inşa ediyoruz" şeklinde konuştu. yayla turizmini canlandırmak için verilen teş ni vermeye başladı. 77 obaya sahip 2 bin yıllık Ordu Çambaşı Yaylası'na 940 yatak kapasiteli tatil köyü ve otel yapılacak. Konu ile ilgili bilgi veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yedi ayrı parselin turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere tahsis edildiğini söyledi.


Bugün


Geri Dön