01 / 05 / 2024

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.



Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Alaattin Aktaş, asgari ücret konusunda yüksek zam artışı beklenmemesi yönündeki tartışmalarla ilgili sosyal medya hesabından paylaştığı bir tweetle katıldı. Asgari ücret zammının yüksek olacağını ifade eden Aktaş, buna neden olarak ise seçim atmosferine girilmiş olmasını gösterdi. "Şu zam konusuna bir nokta koyalım" diyen Aktaş, zam oran belirlenirken 2023 zammından 2022'deki zam düşülür, enflasyon farkı eklenir formülünün doğru olduğunu belirtti. Aktaş, Ocak zammı belirlenirken bu tür ince hesaplar yapılmayacağını ve seçimden galip gelmek adına ne gerekiyorsa yapılacağını belirterek zam oranının yüksek olacağını savundu.

"Ardı ardına çözümler gelecek"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön