21 / 05 / 2024

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.



Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren, asgari ücret, eyt, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışması gibi konularda soruları yanıtladı. Bu konularla ilgili çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütüldüğünü, aktaran Akbaşoğlu, “Ne söz verdiysek hepsini yerine getiriyoruz” diye konuştu.

"2023 başında hepsi çözülecek"

EYT ve kadro çalışması konusunda yıl sonuna kadar ardı ardına gelişmelerin yaşanacağını belirten Akbaşoğlu, "Taşerondan 1 milyona yakın çalışan kadroya geçirildiğinde 80-90 bine yakın kişi kapsam dışında kalmıştı. Onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışanların 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT’lilerin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimi söz konusu. Bu düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023’ün başında bütün bu meseleler ardı ardına neticelenecek” dedi. Aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına işaret eden Akbaşoğlu, EYT konusundaki çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında heyet tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Asgari ücrette büyük zam bekleyenlere kötü haber

Selçuk Geçer açıkladı! Asgari ücret 11 bin TL

Asgari ücretli bir işçi kaç saat çalışır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön