19 / 05 / 2024

İnci Holding yüzde 4 büyümeyi hedefliyor!

İnci Holding yüzde 4 büyümeyi hedefliyor!

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, "2015, bize yeni pazar ve yeni teknolojiler sağlayacak ve büyüme hızımızı arttıracak stratejik iş birliklerini sorgulayacağımız bir yıl olacak" dedi.



İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, Swiss Otel Grand Efes'te basın mensupları ile bir araya geldi. 2014 yılı çalışmaları ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkında bilgi verilen toplantıya inci Holding'in Yönetim Kurulu üyeleri Şerife inci Eren, Neşe Gök ve Ece Elbirlik Ürkmez de katıldı. 


Orta ve uzun vadedeli büyüme programım hazırlayan inci Holding, inorganik büyüme stratejileri izleyecek. 2015 yılında yüzde 4 büyümeyi hedefleyen Holding'in 2023 hedefi dünyanın en büyük bin şirketi araşma girmek. 



2014 yılında son 10 yıllık ortalamaları olan yüzde 15'in altında ama Türkiye ortalamasının üstünde büyüdüklerini dile getiren inci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan inci, "Başta otomotiv yan sanayi olmak üzere 5 farklı sektörde 15 şirketimizle faaliyet gösteriyoruz. Akü ve jantın l 1 yanında lojistik, otel ekipmanları, sigorta ve geri kazanım sektörlerinde çalışıyoruz. Bu yıl çok güçlü bir konumda olduğumuz jant ve aküde büyümemizi sürdüreceğiz. Orta ve uzun vadede organik büyümemize ek olarak, inorganik büyüme stratejileri de izleyeceğiz" diye konuştu. 



2023 yılında dünyanın en büyük bin şirketi arasına girme vizyonu ile hareket ettiklerini anlatan inci, "Halihazırda yatırımlarımız ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi sektöründe gerçekleşiyor. Ürünlerimizin yüzde 60'ını 80'den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Bu yıl akü üretimi alanında, hem endüstriyel hem de otomotiv ürün gruplarında büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi de yeni teknolojilerle geliştirdiğimiz ürünler ile sağlayacağız. 2015, bize yeni pazar ve yeni teknolojiler sağlayacak ve büyüme hızımızı arttıracak stratejik iş birliklerini sorgulayacağımız bir yıl olacak" dedi. 2012 yılının sonunda alüminyum jant üretimi alanında ikinci fabrikanın da yatırımını tamamladıklarını hatırlatan İnci, "4 milyon kapasiteli bu fabrikamız ile birlikte sac ve alüminyum jant üretim kapasitemiz 4 fabrikamız ile yılda toplam 11 milyon adede yükseldi. Ülkemizde ve bölgemizde, binek ve ticari araçlar için alüminyum ve sac jantları aynı yapı altında üreten tek tedarikçi konumundayız. Bu kabiliyetimiz ile ana sanayi müşterilerimizin sürekli gelişen ürün gamı için doğru ürün sunabiliyoruz. Jant alanında müşterilerimizin yeni projelerine paralel büyümemiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek" diye konuştu. 



Otomotiv yenileme pazarında, Türkiye'deki nihai müşteriye katma değerli ürün ve hizmetler sunmayı amaçlayan yeni nesil servis konseptleri olan Autopro'yu hayata geçirdiklerini belirten inci, "Yerel müşteri ihtiyacına uygun servis hizmeti sunan bu iş birimimiz ile Türkiye genelinde yaygınlaşarak değer zincirindeki hizmet bütünlüğümüzü artırma amacındayız" dedi. Lojistik sektörünün de ulusal ve uluslar arası büyüme ve yatırım alanlarından birisi olacağını ifade eden Perihan inci, "Lojistik şirketimiz, bu amaç doğrultusunda hızlı bir ivme ile büyümesini sürdürüyor. 2014 Eylül ayında, inci Lojistik olarak, konusunda dünyanın en büyüklerinden birisi olan Japon lojistik firması Yusen ile lojistik sektöründe önemli bir stratejik işbirliğine imza attık" diye konuştu.


Ticaret Gazetesi 


Geri Dön