05 / 05 / 2024

İncilikaya Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

İncilikaya Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Tesisin açılışı için yapılan törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugüne kadar 25 sosyal tesis yaptıklarını, en güzelinin İncilikaya Mahallesi’ne yapılanın olduğunu söyledi.




Sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini ekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne de sosyal tesis kazandırdı. Tesisin açılışı için yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugüne kadar 25 sosyal tesis yaptıklarını, en güzelinin İncilikaya Mahallesi’ne yapılanın olduğunu söyledi.


Belediyeciliğin doğumdan ölüme vatandaşın yanında olan bir hizmet anlayışı ile yürütmeye çalıştıklarını aktaran Şahin, “Doğarken ‘hoş geldin bebek’ projesi, okul dönemi kırtasiye desteği, ölüm anında ise ailelere taziye evi gibi hizmetlerimiz devam ediyor. Bugün de annelerden çocuklara, her yaşa hitap edebilecek bir sosyal tesis yaptık” diye konuştu.


Bu tesislerde eğitim alan birçok çocuğun tıp fakültesini kazandığını aktaran Şahin, “Ben bu çocukların evlerine gidip onları zaman zaman ziyaret ediyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanan öğrencimiz var. Birçok mühendislik ve önemli okulları kazanan öğrencilerimiz var” şeklinde konuştu.


AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep’e büyük hizmetler yaptığını belirtti. Gazianteplilerin daha güzel hizmetlere layık olduğunu ifade eden Gül, “Sizler ve Gaziantepliler en güzel hizmetlere layıksınız. Tabi bu hizmetlerin devam edebilmesi için işin başında güven ve huzur olmalı, istikrar olmalı. Bunun olması için de iyi bir hükümetin olması lazım. Bakın geçen günler Ankara’da bir terör saldırısı oldu. Bu saldırının hedefi 78 milyon insanımızın huzurunu bozmak içindi. Bu saldırıyı gerçekleştirenler kim olursa olsun devlet bunlarla mücadeleyi sürdürecek” diye konuştu.


İncilikaya Mahallesi’nin daha iyi hizmetlere layık olduğuna vurgu yapan Gül, Gaziantep’in bundan sonra daha iyi hizmetler göreceğini kaydetti.  


Tören sonrası tesisi gezen Başkan Şahin, Gül ve beraberindeki heyet eğitim gören çocuklar ile sohbet ederek tesis hakkındaki görüşlerini sordular.


 

Tesiste; 7 derslikte 160 kursiyer, TEOG, bilgisayar, İngilizce, okuma-yazma gibi konularda eğitim alıyorlar. Tesiste ayrıca bayan ve erkek taziye evi de bulunuyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön