01 / 05 / 2024

İnciraltı'nda yürütmeyi durdurma kararı!

İnciraltı'nda yürütmeyi durdurma kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanıp onaylanan İzmir înciraltı Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma karan verdi.



İnciraltı'nda yıllardır çözülemeyen imar planlaması sorunu yine sekteye uğradı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanıp onaylanan İzmir înciraltı Turizm Merkezi imar planlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma karan verdi. Karara gerekçe olarak planlamanın ilke ve teknikleri ile şehircilik esasları ve kamu yararına aykırı olması gösterildi. 

Büyükşehir Belediyesi açtığı davada, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmaı- Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Plam'nın, planlarda yer alan otoyol ve raylı sistemin, yürürlükteki 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Plam'nda bulunmadığını öne sürdü. 

M "Plana aykırı değil" Bakanlık hukukçuları, düzenlemelerin kamu yararı amacı güdülerek yapıldığını, mevzuata uygun olduğunu dile getirdi. Mahkeme, oy birliğiyle yürütmenin durdurulması kararım verdi. İnciraltı'ndaki arsa sahiplerinin avukatı Kemal Turan daha önce belediyenin açılan davayı arsa sahiplerinden gizlediğini iddia etmişti. Isıran, "Başkan Kocaoğlu'nun İnriraltı arsa planlan hakkında söyledikleriyle, dava tamamen birbirine zıt" demişti.


Yeni Asır


Geri Dön