27 / 04 / 2024

İncirliova Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı gerçekleşti!

İncirliova Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı gerçekleşti!

İncirliova Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Gürşat Kale Başkanlığı'nda sekiz gündem maddesini görüşmek üzere toplandı.



Yapılan toplantıda Devlet Demiryolları Sosyal Tesisleri'nin tamamlanması, Belediye şirketi olan İncir-Bel'in ayni Sermayesinin artırılması, belediyeye ait ekonomik ömrünü tamamlayan eski araçlarının satılması ve belediye ihtiyaçlarını giderecek araçların alınması ile bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılması, bazı ana cadde ve sokaklardaki binalarının ön cephelerinin estetik görünüme kavuşturulması gibi önemli konular görüşüldü.


DDY SOSYAL TESİSLERİ YAPILACAK

Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanılan ancak bir türlü tamamlanamayarak atıl bir halde bırakılan Devlet Demiryolları Sosyal Tesislerin bitirilmesi için İller Bankası'ndan kredi kullanılması için Belediye Başkanı Gürşat Kale'ye yetki verilmesine oy çokluğuyla karar alındı.


Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; "Şehrin merkezinde bulunan böylesine bir tesisin atıl halde durması milli kayıptır. Bizler burayı tamamlayarak halkımızın ihtiyaçlarına yanıt verecek bir tesise dönüştürmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu tesisimizi tamamlayarak halkımızın hizmetine tahsis edeceğiz" dedi.


CADDELERİN TRAFİĞE KAPATILMASI GÜNDEMDE

Geçtiğimiz aylarda belediye meclis gündeminde ele alınan Fevzi Paşa, Hükümet Caddesi ve Gürsel Caddesi ile Sevgi yoluna bağlantısı olan bazı sokakların araç trafiğine kapatılması hususu tekrar gündeme alında. Konuya ilişkin meclis üyelerine bilgi veren Başkan Kale; "Biliyorsunuz ki önceki meclis toplantılarımızda bu konuyu ele almıştık. Bizler de buralarda bulunan esnaflarımızla çeşitli toplantılar düzenleyerek onların da görüşlerine baş vurduk. Esnaflarımızdan gelen talep doğrultusunda da belli bir süre için söz konusu yollarımızı uygun bir prosedürde kapatılması konusunda kararlaştırdık. Bununla ilgili imar komisyonumuz son inceleme ve çalışmalarını yaparak konuyu tekrar gündemimize getirecektir. Böylece esnaflarımızla birlikte aldığımız karar doğrultusunda deneme amaçlı belli bir süreliğine trafiğe kapatacağız. Uygulama sonrası esnafımız ve vatandaşlarımızdan olumlu görüşler alındığında ve herhangi bir sorun oluşturmadığını gördüğümüzde uygulamayı sürekli hale getirmeyi düşünüyoruz" dedi.


İNCİR BEL AYNİ SERMAYESİ ARTTIRILDI

İncirliova Belediye Başkanlığı'na ait olan İncir Bel Şirketi'nin belediye hizmetleri ve çalışmaları için ayni sermayesinde artış yapılması, İncir Bel'in özel ve kamu bankalarından kredi kullanması, finansal kiralama işlerini yapması için yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.


EKONOMİK ÖMRÜ TAMAMLANAN ARAÇLAR SATILACAK

İncirliova Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayarak kullanıma pek elverişli olmayan bazı araçların satışının yapılması ve belediye ihtiyaçlarını giderebilecek araçların alınmasına ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.


BİNALARIN GÖRÜNÜMÜ ESTETİKSEL OLMALI

Aydın  İzmir  Karayolu ile Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bazı ana caddelerdeki bina görüntülerinin şehir estetiğine uygun olmadığına dair vatandaşlardan yoğun şikayet geldiğini dile getiren Başkan Kale; "İlçemiz her geçen gün gelişip büyümektedir. Özellikle Aydın İzmir Karayolu ve Cumhuriyet Mahallemizde yükselen binaların ön görüntüleri ile balkonlarında asılan bazı güneşliklerin şehir estetiğine uymadığını da görüyoruz. Bunların belli standartlara alınarak şehir estetiğine uygun hale dönüştürülmesi gerekmektedir. Bununla alakalı olarak vatandaşlarımızdan da yoğun talep gelmektedir" dedi.

Yapılan görüşmeler sonrasında konunun görüşülmesi için imar ve estetik komisyonuna sevki oy birliğiyle kabul edildi.


Habertürk


Geri Dön