10 / 05 / 2024

İncirliova Belediye Meclisinde ne konuşuldu

İncirliova Belediye Meclisinde ne konuşuldu

İncirliova Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Gürşat Kale Başkanlığı'nda sekiz gündem maddesini görüşmek üzere toplandı.

İstanbul'da depreme karşı yeni düzenleme! Asma kat yasaklanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asma katın yasaklanmasını öngören bir yönetmelik hazırladı. Bu hafta belediye meclisinde görüşülecek olan yönetmelikte dikkat çekici farklı başlıklar da yer alıyor.

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifeleri için alınan indirim kararının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.  

Araç sahiplerine bir kötü haber daha! Akaryakıt zamlarından sonra İSPARK'a da rekor zam geldi

Bir zam haberi de İSPARK’tan geldi. Belediye meclisinde İSPARK otopark ücretlerine zam teklifi kabul edildi. Otopark ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Fatih'te göçmenler ev kiralayamıyor!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Fatih’te yükselen göçmen nüfusu üzerine geçen Ocak'ta belediye meclisinde bir karar alındığına ve bu karar çerçevesinde oturma izni olsa bile göçmenlerin Fatih’te konut kiralayamadığına dikkat çekti.

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporu kabul edilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyet raporu, büyükşehir belediye meclisinde 122'ye karşı 173 oyla reddedildi.

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Boğaz'daki arsa satışına izin çıkmadı!

İBB tarafından Kandilli sırtında bulunan, Boğaz manzaralı ve son derece değerli arazinin satışı, belediye meclisinde oy çokluğuyla reddedildi.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

İncirliova Belediye Meclisinde ne konuşuldu Haberi

İncirliova Belediye Meclisinde ne konuşuldu

Yapılan toplantıda Devlet Demiryolları Sosyal Tesisleri'nin tamamlanması, Belediye şirketi olan İncir-Bel'in ayni Sermayesinin artırılması, belediyeye ait ekonomik ömrünü tamamlayan eski araçlarının satılması ve belediye ihtiyaçlarını giderecek araçların alınması ile bazı cadde ve sokakların trafiğe kapatılması, bazı ana cadde ve sokaklardaki binalarının ön cephelerinin estetik görünüme kavuşturulması gibi önemli konular görüşüldü.


DDY SOSYAL TESİSLERİ YAPILACAK

Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanılan ancak bir türlü tamamlanamayarak atıl bir halde bırakılan Devlet Demiryolları Sosyal Tesislerin bitirilmesi için İller Bankası'ndan kredi kullanılması için Belediye Başkanı Gürşat Kale'ye yetki verilmesine oy çokluğuyla karar alındı.


Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; "Şehrin merkezinde bulunan böylesine bir tesisin atıl halde durması milli kayıptır. Bizler burayı tamamlayarak halkımızın ihtiyaçlarına yanıt verecek bir tesise dönüştürmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu tesisimizi...