Sektörel

İNDER yeni yol haritasını belirledi!

İNDER'de yeni yönetim, denetim, disiplin ve Ar - Ge Kurulu göreve başladı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2013 yılında konutlarda yüzde 18'e yükseltilen KDV konusuna değindi.


Nazmi Durbakayım'm başkanlığında bir kez daha yola devam kararı alan İNDER'de yeni yönetim, denetim, disiplin ve Ar-Ge Kurulu göreve başladı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2013 yılında konutlarda yüzde 18'e yükseltilen KDV konusuna değindi. Yüzde 10 kâr marjıyla çalışan sektörün üzerindeki vergilerin yüksekliğine işaret eden Durbakayım, "Bugün KDV yüzde 18, alım-satım vergisi yüzde 4, noter yüzde 1.5, damga vergisi yüzde 1.5. Yani sektörün üstlenmesi gereken vergi yükü yüzde 25'i buluyor. Bu durum merpen altı denilen kayıt dışı firmalarla aramızda haksız rekabet yaratıyor" diye konuştu. 


Mayıs ayından sonra hayata geçmesi beklenen Tüketici Kanunu ile gayrimenkul sektöründe de bazı düzenlemelerin olacağını hatırlatan Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak bunların karşısında değiliz. Ama cezai düzenlemeler yeniden tanzim edilmeli" dedi. 


Sabah