Ekonomi

İndirim pompaya yansıdı! İşte 30 Ağustos Salı günü benzin fiyatları...

Petrol fiyatındaki hareketlilik devam ederken buna paralel olarak akaryakıt fiyatları da günden güne farklılık gösteriyor. Son olarak motorine gelen zamların ardından bu kez benzine indirim geldi.Peki 30 Ağustos 2022 benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin ve motorin litre fiyatı kaç Türk lirası oldu?Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak güncellenen akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor

Benzinin fiyatı bu gece yarısından itibaren 1 lira 4 kuruş aşağı indi. Peki 30 Ağustos 2022 benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin ve motorin litre fiyatı kaç Türk lirası oldu?

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak güncellenen akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. 18 Ağustos Perşembe günü motorine 79 kuruş zam, benzine 83 kuruş indirim yapılmıştı. İki gün sonra 20 Ağustos Cumartesi günü ise motorine 1 lira 7 kuruş zam daha geldi. Ardından 25 Ağustos Perşembe günü ise motorine 95 kuruluk bir zam daha yapıldı. Üst üste gelen fiyat artışlarının ardından akaryakıta bu kez indirim gündemde.

 

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1 lira 4 kuruş indirim uygulandı. Yaşanan indirimin ardından, benzinin litre fiyatı 20 lira seviyelerine geriledi.  Benzinle birlikte motorin fiyatlarında da indirim beklentisi oluşmasına rağmen motorin fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

MOTORİN FİYATLARI

Motorin (Mazot) gelen son zamların ardından litre fiyatı İstanbul'da 26 lira 85 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise 26 lira 9 kuruşa kadar yükseldi.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA?

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 13 kuruşa, İzmir'de 20 lira 25 kuruşa, Ankara'da ise 20 lira 26 kuruşa düştü.

30 AĞUSTOS SALI 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin litre fiyatı: 20,12 TL

Motorin litre fiyatı: 26,90 TL

Otogaz (LPG) litre fiyatı: 11,47 TL

 

ANKARA

Benzin litre fiyatı: 20,24 TL

Motorin litre fiyatı: 27,02 TL

Otogaz (LPG) litre fiyatı: 11,34 TL

 

İZMİR

Benzin litre fiyatı: 20,25 TL

Motorin litre fiyatı: 27,02 TL

Otogaz (LPG) litre fiyatı:: 11,14 TL

 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurunda yaşanan değişiklikler dikkate alınarak rafineriler tarafından hesap ediliyor. Bu hesaplanma ardından dağıtım şirketlerince uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle firmalar ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Bitcoin'de aylar sonra bir ilk!

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Emekli promosyonları 10 bin TL'yi buldu! Bu iki tarihe dikkat!