02 / 05 / 2024

Ingersoll Rand, 2010'u 50 milyon TL ciroyla kapattığını açıkladı

Ingersoll Rand, 2010'u 50 milyon TL ciroyla kapattığını açıkladı

İTO Kilit 'i satın alarak Türkiye 'deki faaliyetlerine başlayan ve bu yıl 10 'uncu yılını kutlayacak olan Ingersoll Rand, 2010 yılını 50 milyon TL ciroyla kapattığını açıkladı



çevre ülkelerde kilit pazarını hızla genişlediğine dikkat çeken Ingersoll Rand Türkiye Satış Müdürü Hakan Okur, “Ortadoğu, Afrika ve Rusya 'da kilit pazarı gelişiyor ve biz İTO markası ile bu pazarlarda büyüyeceğiz. Buna bağlı olarak gelecek yıl ciromuzun 75 milyon TL 'yi bulacağını öngörüyoruz ” dedi.
 
Ingersoll Rand 'ın 14 milyar dolar ciroya sahip uluslararası bir şirket olduğunu söyleyen Hakan Okur, Ingersoll Rand için Türkiye 'nin giderek artan bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Okur, “Geçen sene İngiltere 'deki 2 ve İtalya 'daki bir fabrikanın kapatılarak üretimin İTO Kilit 'in Düzce tesislerine kaydırılması bunun en açık göstergesi ” dedi.
 
Artık yerli oldu

Ingersoll Rand 'ın Türkiye 'de 10 yılını doldurduğuna dikkat çeken Okur sözlerini şöyle sürdürdü: “2001 yılında İTO Kilit 'in üretim haklarını, 2005 yılında da isim hakkı ve markasını satın aldık. Karar alma süreçlerinde uygun maliyetli üretim imkanı ve bölge ülkelerine satış yapabilme potansiyeli çok etkili oldu. ”
 
Üretimi Türkiye 'ye kaydırdı, İngiltere ve İtalya en büyük ihracat pazarı oldu

Ingersoll Rand Türkiye 'nin ihracat rakamının 20 milyon TL 'ye ulaştığını açıklayan Okur, 95 ülkeye ürün gönderildiğini ifade etti. Hakan Okur, “En fazla ihracat yapılan pazarlar da İngiltere ve İtalya. çünkü o pazarlarda çok tüketilen ürünleri artık Türkiye 'de üretiyoruz ” dedi. Hakan Okur, Avrupa 'daki fabrikaların kapatılarak üretimin Düzce 'ye kaydırılması sonrası 5 milyon TL 'lik makine yatırımı ile fabrika kapasitesinde yüzde 60 artırıma gidildiğini söyledi. Okur, aynı dönemde krize rağmen işçi çıkarmadıklarını, tam tersine 100 yeni işe alım yapıldığını ve organizasyonel iyileşme için de 1.3 milyon TL kaynak kullanıldığını ifade etti.
 
Krize rağmen büyüme sağladı

Ingersoll Rand çatısı altında İTO Kilit 'in hızlı büyüme kaydettiğinin altını çizen Hakan Okur, “Son 3 yıldır krize rağmen rakamlar çok iyi. Türkiye, özellikle Avrupa pazarı için çok önemli bir konumda.   Elde edilen sonuç Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi için Türkiye 'nin üretim ve lojistik üssü seçilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu gösteriyor ” dedi.
 
İnşaat sektörüne özel çözümler üretiyor

İnşaat sektörünün kriz dönemi ve üst üste 8 çeyreklik küçülme trendi sonrasında geçen yıl yeniden yükselişe geçtiğini gözlemlediklerini anlatan Okur, sektörün 2011 'de de büyümeyi sürdüreceğini öngördüklerini söyledi. Ingersoll Rand Türkiye Satış Müdürü Hakan Okur, “Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en fazla etkilenen sektörlerden birisi olan inşaat sektörü için 2010 yılını bir “toparlanma ” yılı olarak değerlendirebiliriz. Ana sektörde olduğu gibi inşaat malzemeleri üreticileri için de 2011 beklentilerin ertelendiği ve önemli büyüme hedeflerinin tanımlandığı bir yıl olacaktır. Konut talebindeki toparlanma ile birlikte yakın gelecekte sektörün istikrarlı büyüme sürecine gireceğine inanıyoruz ” dedi.
 
Okur, Ingersoll Rand 'ın mekanik kilitler, anahtar sistemleri, kapı kontrol sistemleri, elektronik ve entegre çözümlerden oluşan güvenlik teknolojilerinden oluşan ürün portföyü ile farklı sektöre yönelik güvenlik teknolojileri geliştirdiğini sözlerine ekledi.


Geri Dön