04 / 05 / 2024

İngiliz basınının gündeminde Türk çiftçisi var! Binlerce çiftçi yüksek maliyetler ve borçlarla karşı karşıya!

İngiliz basınının gündeminde Türk çiftçisi var! Binlerce çiftçi yüksek maliyetler ve borçlarla karşı karşıya!

İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye'de artan maliyetlerden dolayı Türk çiftçisinin zorlandığını ifade eden bir haber yayımladı.



Türkiye'deki çiftçiler İngiliz Financial Times (FT) gazetesinin de yer buldu. "Türkiye'de çiftçiler artan maliyetler ve borçlarla mücadele ediyor" başlıklı haberde, Türk Lirası'nın çöküşü ve hızla artan küresel fiyatların tarımsal reform ihtiyacını gösterdiği ifade edildi.

 İngiliz basınının gündeminde Türk çiftçisi var! Binlerce çiftçi yüksek maliyetler ve borçlarla karşı karşıya!

‘BU KADAR ZOR DÖNEM GÖRMEDİM’

Türkiye'nin güney ili Hatay'da Antakya çevresinin binlerce yıl büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, bölgenin verimli topraklarında yetişen zeytin ve üzümlerin kentin müzelerindeki Roma mozaiklerinde tasvir edildiğini belirten FT, bu bölgede ve Türkiye'deki 500 bin çiftçinin çoğunun bugün zorluk içinde olduğunu yazdı.

Gazetenin Türkiye muhabiri Laura Pitel imzalı analizde görüşlerine yer verilen Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, "Bu kadar zor bir dönem görmedim" diye belirtti. Söz konusu haberde, buğday, biber ve zeytin üreticisi olan Okay'ın yaklaşık 30 senedir ziraat odasında yer aldığı aktarıldı.

Okay, odaya kayıtlı yaklaşık 25 bin çiftçinin yükselen maliyetler ve borçlar karşısında dirençlerinin zayıfladığını vurguladı.

‘ENFLASYONU ARTIRIYOR’

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılası içinde yüzde 7'lik paya sahip olan tarımın, Türkiye ekonomisinin dayanak noktalarından biri olmayı sürdürdüğü, Hatay'ın pazı, maydanoz ve portakal gibi ürünlerin üretiminde öne çıktığı belirtildi.

Tarımda hızla artan üretim maliyetlerinin Türkiye'nin hızla yükselerek martta yüzde 70'e yükselen gıda enflasyonunda da belirleyici olduğunu, nisan ayında tüketici enflasyonunun yüzde 68'e artmasının beklendiğini aktaran FT, Suriye sınırında soğan üretimi yapan Mahmut Çam isimli çiftçinin, döviz kurlarındaki yükselişin etkilerine dair açıklamalarına da yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön