05 / 05 / 2024

İngiliz gayrimenkul zenginlerinin servetleri krizde eridi

İngiliz gayrimenkul zenginlerinin servetleri krizde eridi

Gayrimenkul piyasasında yaşanan keskin düşüş ve üst düzey yöneticilere hisse senedi olarak ödenen bonusların yüzde 70 azalması Sterlin milyonerleri listesini vurdu



Guardian gazetesinin haberine göre, 2007 yılında patlama yapan ve 489 bine ulaşan İngiliz milyonerlerin sayısı 242 bine geriledi. Binlerce gayrimenkul zengininin liste dışında kaldığına dikkat çekilen haberde, zenginlerin 2003 yılı seviyelerine döndüğü bildirildi.

Ev fiyatları yüzde 18 geriledi

Ekonomi ve İş Dünyası Merkezi'nin (CEBR) yaptığı araştırmada, emlak piyasasındaki krizin etkisiyle gayrimenkul fiyatlarının son bir yılda yüzde 17,7 düştüğü belirtildi. Araştırmada üst düzey yöneticilere ödenen primlerin yüzde 70 oranında azaltılmasının da milyoner listesindeki düşüşte etkili olduğu kaydedildi. 2010'da 760 bin kişinin pound milyoneri olacağını öngören CEBR araştırma sonuçlarından sonra bu öngörüsünü revize ederek aşağı çekerken, lüks otomobil markası Bentley'in satışlarının bu yıl yüzde 66 düştüğü kaydedildi. BMW satışlarındaki düşüşün ise yüzde 35 olduğu belirtildi.

Gazete Habertürk


Geri Dön