28 / 04 / 2024

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.



Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcıların Kasım ayında da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çektiği kaydedilirken hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı bildirildi.

Açıklanan resmi verilere göre yatırımcılar geçen ay toplamda gayrimenkul fonlarından 88 milyon pound (110,70 milyon dolar) çekerek, ağustos ayındaki 121 milyon poundluk net çıkıştan sonra gayrimenkul fonları için yılın en kötü 2. ayı oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emlak fonlarındaki çıkışların alım emirlerinin azalmasından kaynaklandığı, satış emirlerinin de neredeyse hiç değişmediği belirtildi.

Milliyet'in aktardığı detaylara göre Calastone Küresel Piyasalar Başkanı Edward Glyn, emlak sektörünün, ticari emlaktaki zayıf kiracı talebi, sermaye değerlerini vuran yüksek faiz oranları ve kar marjlarına zarar veren yüksek finansman maliyetleri sebebiyle "üçlü bir sıkışma" ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Yine paylaşılan bilgilere göre Calastone tarafından yapılan açıklamada İngiliz yatırımcıların Kasım'da 449 milyon pound net giriş kaydeden hisse senedi fonlarına daha fazla güven gösterdiği belirtildi. Bunun mayıs ve ekim ayları arasındaki 4,5 milyar poundluk toplam çıkışlardan sonra geçici bir geri dönüş olduğu kaydedildi.

İNGİLTERE'DE KONUT SEKTÖRÜ DARALDI


S-P Global / CIPS tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri (PMI) verisi, 2023'ün kasım ayında 46,3 olan beklentinin altında kalarak 45,5 seviyesinde kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre ülkede son üç aydır inşaat sektörü PMI verisi de daralışına devam etti.

Verilen detaylara göre Bir önceki ayda (ekim) konut sektörü PMI verisi 45,6 şeklindeydi.

Ayrıca yine verilen detaylara göre söz konusu PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektör büyümesi, bu seviyenin altı da sektör daralması olarak yorumlanıyor.

S-P Global / CIPS’nin açıklamasına göre, ankete katılım sağlayanlar konut geliştirme projelerindeki kesintiler ve olumsuz piyasa koşulları sebebiyle faaliyetlerinde genel bir yavaşlamanın görüldüğünü belirtti.

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

ODMD açıkladı! 2023'te satışları en çok artan ve azalan otomobil markaları neler? 

Vera Konsept GYO ÖİB'in  İzmir  Konak arsası için pazarlık görüşmelerine katılıyor! 


Geri Dön