06 / 05 / 2024

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.



  • Şirket sponsorluğu kapsamında bulunan diğer çalışma vizelerinin aksine scale-up vizesi, şirketlere 6 aylık istihdam taahhüdü ile işe alma imkanı sağlıyor.
  •  Aynı şekilde iş teklifi yapılan kişiye de 2 yıllık oturum hakkı resmi olarak tanınıyor.
  • Sonrasında vize sürecindeki şartların karşılanması ile 3 yıl daha uzatılabiliyor ve 5 senenin nihayetinde süresiz oturum hakkı elde edilebiliyor.
  • İngiltere’de süresiz oturumu almaya hak kazanan kişiler, sosyal devlet yardımları da dahil birçok hak elde edebiliyor.

Scale-up vize türüne başvuru şartları!

Kriterleri karşılayan herhangi bir şirketten en az altı aylık iş teklifi almak

  1. İşveren kişinin, önerilen rolü gösteren sponsorluk belgesini sağlanması
  2. Belirlenen meslek dallarından herhangi birinden teklif almış olması
  3. O meslek için öngörülen en az asgari ücret düzeyinde maaş teklif edilmesi
  4. En az B1 seviye İngilizce biliyor olmalı.

Belirlenen meslek dalları son derece fazlaca. Hangi meslek dalı için ne kadar maaş teklif edilmesi gerektiği ise İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın sitesinden görülebiliyor.

Yalnızca internet üzerinden kabul edilen başvuruların İngiltere dışından 3 haftada, İngiltere içinden 8 haftada sonuçlandığı söyleniyor.

İster sadece kendiniz için, ister aileniz ile birlikte olsun, başvuran herkes için 715 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

6 ay sonra ne olur?

Scale-up vizesi alan kişiye, ilk aylık sürenin bitiminden sonrası başka bir işyerine geçme hakkı tanınıyor. Eğer ilk altı ay içinde işyeri değişimi yapılmak istenirse, geçilecek bu yeni işyeri de belirlenen liste içinde olan başka bir işyerinde olması gerekiyor.

Altı aylık sürenin sonunda iş değiştiren kişiden, iki yıl sonundaki ilk uzatmaya kadar minimum yıllık maaşı kazanmış olması isteniyor.

Scale-up vizesi alabilmek için minimum yıllık maaş 33 bin sterlin olarak kaydedildi.

THY’den tam 30 Avrupa ülkesine gidiş geliş 119 Euro! THY kampanyalı bilet fiyatları!

Gençler dikkat! THY 17 bin TL maaşla personel alacak...

TOKİ arsa başvuruları başladı mı? Şimdi bakın 1.604 TL taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön