29 / 04 / 2024

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylüyor.



İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1 i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

Londra merkezli araştırma şirketi Savanta ComRes tarafından yapılan bir ankete göre, yetişkinlerin yüzde 23'ü kış mevsimlerinde kaloriferlerini hiç açmayacak. 18 yaşından küçük çocuğu olan ebeveynler için ise bu oran yüzde 27’lere kadar yükseliyor.

Çalışma, İngiltere Liberal Demokrat Parti yetkilileri tarafından görevlendirilen araştırma şirketi tarafından 29-30 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 2 bin yetişkin denekle gerçekleştirildi.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 69’u ise ısıtmayı tasarruflu kullanacaklarını söyledi.

Tüm yetişkinlerin yüzde 11'i evlerini sıcak tutmak için borç alacaklarını söylerken, 18 yaşından küçük çocuğu olanların yüzde 17'si de aynı yanıtı verdi.

Ulusal İstatistik Ofisi'nden alınan veriler, Temmuz ayında yıllık enflasyonun, artan gıda fiyatlarının ardından yüzde 10,1’e ulaşarak son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığını ve yaşam maliyeti krizini kötüleştirdiğini gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön