29 / 04 / 2024

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50'ye çıkardı!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50'ye çıkardı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye çıkardı.



İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından yapılan açıklamada, politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 4,50'ye yükseltildiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, peş peşe 12 defa faiz artırımında bulunan İngiltere Merkez Bankası'nın kararıyla ülkede faiz oranı, 2008 yılının ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerine ulaşmış oldu.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, faiz artırım adımının, enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi için atıldığı bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tutanaklarında, politika faizini artırım kararının 2'ye karşı 7 üyenin oyu ile alındığı, söz konusu Kurul'un 2 üyesinin faizin yüzde 4,25 seviyesinde tutulması yönünde oy kullandığı bildirildi.

Yine verilen bilgiye göre, tutanaklarda, ülkede işsizliğin 2024 yılı sonuna kadar yüzde 4 seviyesinin altında gerçekleşmesi, sonrasında yüzde 4,5'in üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50 ye çıkardı!

Çekirdek enflasyonun bu senenin ilk çeyreğinde temel ürünler ve gıda ürünlerindeki fiyat artışları sebebiyle beklentilerin üzerinde gerçekleştiği aktarılan tutanaklarda, enflasyonun bu senenin nisan ayında sert bir biçimde düşmesinin beklendiği bildirildi.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, tutanaklarda, hükümetin hanekalkının enerji faturalarına olan desteğini sürdürmesinin ve enerji toptan satın alma fiyatlarının gerilemesinin enflasyon oranları üzerindeki etkisinin görülmesinin öngörüldüğü bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası'nın son projeksiyonlarına göre, TÜFE'nin gelecek 2-3 sene içerisinde yüzde 1'in biraz üzerinde, yüzde 2 hedefinin ise altında seyretmesinin beklendiği belirtilen tutanaklarda, ülkede enflasyonun orta vadede sürdürülebilir bir biçimde Banka'nın hedefi olan yüzde 2'ye düşürülebilmesi için gerekli adımların atılacağı bildirildi.


Geri Dön