05 / 05 / 2024

İngiltere'de ikinci el alışveriş moda oldu!

İngiltere'de ikinci el alışveriş moda oldu!

İngiltere'de hayat pahalılığının artmasıyla birlikte ikinci el alıcıların sayısı da artmaya başladı.



İkinci el hayır kurumlarından alışveriş yapmayı seven Lauren Knapman da internette bulduklarını paylaşıyor. 28 yaşındaki Knapman, bunu fiyat ucuz olduğu için yaptıklarını açıklıyor.

Knapmann zihniyetlerin değiştiğini, insanların ikinci el almaktan korktuklarını ve maddi sıkıntıya girmek istemediklerini söylüyor.Sürdürülebilirlikten de bahsediyor.

BBC'de yer alan habere göre; Knapman geçen Nisan ayında evlendi. Hayır kurumlarından şarap kadehleri, mumluklar ve pasta tabakları satın aldı.

"Bulabildiğiniz sürece yenisini almanıza gerek yok. Düğünden sonra hepsini sattık, böylece etrafta gereksiz eşyalar kalmadı."

40 yaşındaki Kelly Allen, sürdürülebilir moda hakkında blog yazan eski bir hayır kurumu ziyaretçisidir.

Allen, "Bu bir hazine avı gibi. Bir hayır kurumuna giderseniz, orada saklı küçük mücevherler bulabilirsiniz" diyor.

Öte yandan Allen, bu mağazalarda da fiyatların arttığına dikkat çekiyor. İngiltere'de 600 ikinci el mağazası işleten Cancer Research Institute, son birkaç ayda yüzde 14 büyüdü.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!Kanser Araştırma Kurumu ticari müdürü Julie Byard, pek çok kişinin maddi durumundan dolayı ikinci el dükkanlarını kullandığını altını çiziyor. Fakat pazar araştırmalarının, şu anki ekonomik durumdan ötürü insanların ikinci el ürünlere daha çok yönelmeye başladığını gösterdiğini bildiriyor.

Byard'ın aktardığına göre, bu hayır kurumunun dükkanlarında her yıl 25 bin ton tekstil ürünü el değiştiriyor. Ancak Galler'deki bağışlar son üç ayda yüzde 10 düştü. Bu da hayat pahalılığının artmasının başka bir sonucu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön