28 / 04 / 2024

ABD'de ikinci el konut satışları Ağustos'ta yüzde 2,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları Ağustos'ta yüzde 2,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında aylık yüzde 2,4 yükselerek 6 milyon oldu. Bu dönemde piyasa beklentileriyle paralel bir seyir takip eden ikinci el konut satışları, Aralık 2006 yılından beri kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.



ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 artarak 6 milyona ulaştı ve Aralık 2006 yılından beri kaydedilen en yüksek seviye oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; National Association of Realtors (NAR), ağustos ayıyla ilgili ABD'deki ikinci el konut satış verilerini yayınladı. Buna göre, ülkede ikinci el konut satışları, ağustos ayında aylık yüzde 2,4 yükselerek 6 milyon olarak açıklandı. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle mart, nisan ve mayıs aylarında düşüş gösteren, haziran ve temmuzda ise rekor seviyelere ulaşan veriyle ilgili piyasa beklentisi, satışların ağustos ayında 6 milyon seviyesinde gerçekleşmesi planlanıyordu.

Bu dönemde ikinci el konut satışları, Aralık 2006 yılından beri açıklanan en yüksek seviyeye ulaştı.

İkinci el konut satışları, temmuz ayında da aylık yüzde 24,7 artarak 5,86 milyona çıkmış ve rekor seviyeye ulaştı.

Ülkede ikinci el konut satışları, ağustos ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,5 yükseldi.

İkinci el piyasasına bakıldığında konut fiyatları, ağustos ayında yıllık bazda yüzde 11,4 yükselerek 310 bin 600 dolar seviyesine ulaştı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, konut satışlarının şaşırtmaya devam ettiğini ve piyasaya girmeye hazır birçok alıcı olduğundan bahsetti.

Yılın geri kalanında satışlarda artış yaşanmasının muhtemel olduğundan bahseden Yun, konut talebinin güçlü ancak arzın güçlü olmadığını ve bu dengesizliğin satışlara zarar verebileceğini kaydetti. Yun, daha fazla yeni evin inşa edilmesi gerektiğinden bahsetti. 


Geri Dön