29 / 04 / 2024

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor...



İngiltere’de tedarik zincirlerindeki sorunlar ve kalifiye iş gücünde yaşanan yetersizlik nedeniyle ülkede üretim maliyetlerini ve hayat pahalılığı artıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor.

İngiltere de kiralar da evsizlik de artıyor!

- Kiralar da evsizlik de artıyor

İngiliz online emlak şirketi Zoopla’nın derlediği verilere göre, Ekim'de ev kiraları nda yıllık bazda ortalama olarak yüzde 4,6 ile son 13 senenin en sert artışı yaşandı. Bir diğer emlak şirketi HomeLet’in hazırladığı verilere göre de ekim ayı itibarıyla ortalama bir konutun kirası 1.759 sterline çıktı. İngiltere'de 2022'nin sonuna kadar konut kiralarının ortalama yüzde 4,5 artması bekleniyor.

London School of Economics'in yaptığı araştırmaya göre, bu senenin sonuna kadar kira borçları biriken yaklaşık olarak 400 bin kişinin konutlarından çıkarılması bekleniyor.

İngiltere de kiralar da evsizlik de artıyor!

Dünyanın en gelişmiş ekonomileri içerisinde bulunan ve en büyük finans merkezine ev sahipliği yapan İngiltere’de, her sene barınma ihtiyacını karşılayamayan binlerce kişi de hayatını sokaklarda sürdürüyor.

Heriatt-Watt Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre İngiltere'de 236 bin olduğu tahmin edilen toplam evsiz sayısının 2041'de 575 bine çıkması bekleniyor.

İngiltere konut piyasası olası bir faiz indirimiyle yavaşlayabilir!


Geri Dön