02 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları Şubat'ta yüzde 0,3 azaldı!

İngiltere'de konut fiyatları Şubat'ta yüzde 0,3 azaldı!

Nationwide konut endeksi verilerine göre İngiltere'de Şubat ayında konut fiyatları geçen yılın Ağustos ayından bu yana aylık bazda ilk kez gerileyerek, yüzde 0,3 azaldı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İngiltere’de konut fiyatları geçen yılın Ağustos ayından bu yana aylık bazda ilk kez gerileyerek, Şubat ayında yüzde 0,3 düşüş gösterdi.
 
Nationwide konut endeksi verilerine göre ülke genelinde yıllık bazda konut fiyatları ise şubat ayında yüzde 2,2 artış kaydetti. Ocak ayında  konut fiyatları yıllık bazda yüzde 3,2 artış gösterdi.

Tüketici güvenindeki azalışa sebep olarak hane gelirindeki daralma ve Londra gibi konutpazarlarındaki aktivitenin hız kesmesinin ülke genelinde konut fiyatlarının gerilemesinde rol oynadığı bildirildi. 

Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan Nationwide Baş Ekonomisti Robert Gardner, “Noel dönemi ve bu yılın başında satışlar görece yumuşak seyrediyor. Tüketici güvenindeki azalma ve hane halkının gelirlerindeki daralma etkisini hissettiriyor.” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön