28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının Ocak ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 6,3 artış gösterdiği kaydedildi.



İngiliz Ulusal İstatistik (ONS) tarafından yapılan açıklamada, konut fiyatlarının Ocak ayında yıllık bazda yüzde 6,3 yükseldiği bildirilerek, ülkede ortalama konut fiyatlarının son bir senede yaklaşık olarak 17 bin sterlin artışla 290 bin sterline ulaştığı belirtildi.

İngiliz Ulusal İstatistik tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de konut kiralarının da yıllık bazda yüzde 4,6 artarak 2016 yılından bu yana en sert yükselişini kaydettiği belirtildi.

İngiliz Ulusal İstatistik kurumunun açıklamasında, ülkede ülke genelinde konut fiyatlarının Ocak ayında aylık bazda da yüzde 0,6 gerilediği belirtildi. Konut fiyatları, 2022 yılının Aralık ayında da bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalmıştı.

İngiltere de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan ONS Konut Piyasaları Başkanı Aimee Nortn, "İngiltere’de kiralar artmayı sürdürüyor. Ülkede konut kiralarında 2023 yılı ayı itibariyle yıllık bazda 2016'dan bu yana en sert yükseliş kaydedildi.” ifadelerine yer verildi.

İngiliz emlak şirketi Rightmove da geçtiğimiz ay İngiltere konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.  Rightmove açıklamasında İngiltere'de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya kıyasla 14 sterlin artarak 362 bin 452 sterlin seviyesine ulaştığını kaydetmişti.


Geri Dön