28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.



İngiltere`de konut satış ilanlarından derlenen son dakika verilere göre, satıcıların talep ettikleri fiyatlar bu ay güçlü şekilde artış gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Eylül'de satıcıların talep ettikleri konut fiyatları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,7 artış gösterdi. Yine verilen bilgiye göre, Ağustos ayında istenen fiyatlar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8,2 artmıştı.

İngiltere de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanana Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

Yine aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başladığı 2020 yılının Mart ayından bu yana yüzde 20'den fazla artış gösterdi.

Rightmove'dan Tim Bannister konuyla ilgili olarak yaptığı son dakika değerlendirmesinde Maliye Bakanı Kwarten'in Cuma günü yaptığı açıklamada konut alıcıları için damga vergisinin kaldırılacağını belirtmesinin konut piyasasında talebi canlandırmasının büyük olasılık olduğunu belirtti.


Geri Dön