12 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.




Peki İngiltere Ağustos ayında konut fiyatları arttı mı yoksa azaldı mı? İşte Emlak platformu Rightmove tarafından açıklananan resmi rakamlar..

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Emlak platformu Rightmove, İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin ağustos ayında yüzde 1,3 değer kaybettiğini ve ortalama 365 bin 173 sterlin seviyesine gerilediğini belirtti.

İngiltere de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Rightmove Konut Araştırmaları Direktörü Tim Bannister, “Konut fiyatlarında iki yıl boyunca güçlü artış eğiliminin görülmesinin ardından doğal mevsimsel yapıya dönülmesiyle bu ay itibarıyla bir düşüşün yaşanması bekleniyordu. Ev taşımayı planlayan çok sayıda kişinin yaz tatili nedeniyle dikkati dağılmış durumda.” şeklinde konuştu.

Rightmove Konut Araştırmaları Direktörü Tim Bannister, artan ekonomik belirsizliklere rağmen ülkede konut fiyatlarının bu yılın sonunda ortalama yüzde 7 değer kazanmış olmasının öngörüldüğünü kaydetti.

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere’de banknotlar neden değişiyor? Eski paralar ne olaca

İngiltere'de gençler kira ödeyemiyor! Yıkılmak üzere olan evlerden yaşıyorlar!


Geri Dön