01 / 07 / 2024

İngiltere'deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

İngiltere'deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

Dolar kuru karşısında 1,14’e yükselen sterlin, İngiltere hükümetinin 7 haftada 3. başbakanını belirleyecek olması nedeniyle piyasalarsa deprem etkisi yaratıyor. 



STERLİN VE DOLAR EŞİTLENİR Mİ?

İngiliz sterlini, geçen hafta kapanışında ve bu hafta başlangıcında 1,10-1,15 dolar seviyelerindeki seyrine devam etti

Ancak parite 26 Eylül tarihindeki tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1.034 dolara yakın seyretti.

Başbakan Liz Truss'ın istifası ile son zamanlardaki sarsılmalarına yenisini ekleyen ülkede hükümet liderinin kim olacağı sorusu önemini koruyor.

ING sterlinin 1,05 dolara geri düşmesini beklerken Bank Of America (BofA) ise sterlin ile doların eşitleneceğini öngörüyor.

İngiltere deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

STERLİN BİTCOİNDE DEĞER KAYIPLARI AYNI

Son bir aydaki verilere bakıldığında sterlin ve bitcoinde görülen dalgalanmalara bakıldığında hemen hemen aynı değer kayıpları yaşandı. Bütçe kesinti paketi geri alınmış olması ve Truss'ın istifa etmesi piyasalardaki belirsizliği ortadan akdırmaya yetmedi.

İngiltere merkezli yatırım şirketi Embark Group’n baş yatırım uzmanı Peter Toogood, sterlindeki zayıf seyrin devam edeceğin,söyleyerek, “Bütçe açığımız ve cari açığımız var, ve halen başkalarının insafına kalmış vaziyetteyiz. Bu açıdan iyi bir senaryo ortada yok, ancak piyasaların meseleye biraz daha düz bir şekilde baktığını görebiliyoruz” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön