01 / 07 / 2024

İngiltere'deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

İngiltere'deki siyasi kriz sterlinde deprem etkisi yarattı! Sterlin darmaduman oldu

Dolar kuru karşısında 1,14’e yükselen sterlin, İngiltere hükümetinin 7 haftada 3. başbakanını belirleyecek olması nedeniyle piyasalarsa deprem etkisi yaratıyor. 



40 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

İngiltere’deki yıllık enflasyon, Eylül ayında yüzde 10,1 ile son 40 yılın en yüksek seyiyesine yükseldi.

İngiltere ekonomisinin resesyona girmesi beklenirken kamu borçlanmasının artmasını piyasalar sürdürülebilir olabileceğini düşünmüyor.

Truss’ın istifa etmeden önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en kötü dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti.

Bundan sonrası için ise beklenti, İngiltere Merkez Bankasının faizleri daha da artırmasıne yönelik olacak. Öte yandan yeni gelecek başbakanın geçim sıkıntısı ve enerji krizi ile nasıl mücadele edeceğine yönelik politikaları önemli olacak.

İstikrarsızlıkta Bitcoin'le yarışıyor

Sterlin dolar ve euroyu solladı geçti

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön