29 / 04 / 2024

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.



Dünya genelindeki enflasyon baskısı ve resesyon ikilemi varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

İngiltere'de dün dört günlük artış eğilimini bitiren tahvil faizleri, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) yükselişin beklentileri geçmesi ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) daha önce açıkladığı gibi tahvil alım programını 14 Ekim'de bitireceği haberleri sonrası yeniden artışa geçerek yüzde 4,64'le 14 senenin zirvesini gördü.

İngiltere'nin 5 senelik tahvil faizi de yüzde 4,60 seviyesine yükselirken, kısa vadeli tahvillerde düşüş eğilimi ilgi çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön